Udvikler har over flere omgang forsøgt at udvikle 17.000 kvm grund i Aalborg. Nu gøres et nyt forsøg.

Den 30. november 2023 skal By- og Landskabsudvalget i Aalborg beslutte, om et lokalplanforslag for grunden, der husede Alleskolen, skal sendes i 8 ugers offentlig høring.

Boligselskabet Lykkebo købte i 2003 den 17.000 kvm store grund, hvor de gamle skolebygninger fortsat står og forfalder, af Aalborg Kommune.

Selskabet har siden forsøgt at udvikle ejendommen til boliger. Først var det planen at bygge i op til 16 etager på grunden, men det blev senere skåret ned til 8 etager. Senere blev det besluttet, at der blot måtte bygges i 4-6 etager på grunden.

Aalborgs massive udviklingsprojekter. Konferencen afholdes den 26. september 2024.

Nu er en ny plan, der lever op til højdekravene klar. Lokalplanforslaget skal give mulighed for at bygge op til 18.450 kvm til boliger og erhverv, hvilket svarer til cirka 250 boliger og op til 2.000 kvm kontorer. Parkering etableres i kælderkonstruktion.

"Lokalplanen stiller særlige krav til bebyggelsens udformning og udseende grundet områdets meget synlige placering ved Østre Alle og Sohngårdsholmsvej. Byggeriet vil blive en bymæssig ramme for Plusbussen i vækstaksen og bilisterne på Østre Alle", lyder det i lokalplanen.

Tanken er, at der skal bygges en kontorbygning i 5-6 etager i det nordvestligste hjørne. Herfra udgår den øvrige bebyggelse, der etableres i 4-6 etager, mens op mod nærmeste nabo op ad Sohngårdsholmsvej skrues helt ned til 3 etager.


Relaterede konferencer

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS