Flagermus, statslige bekyminger om støj og en tandlægeklinik har stået i vejen for omdannelsen af den tomme skole, men nu er lokalplanen på plads.

I 2016 blev det besluttet, at Løvvangsskolen i Nørresundby skulle lukkes, og siden er der blevet arbejdet med planer om udvikling af nye boliger på den 33.000 kvm store skolegrund. Nu er en lokalplan endeligt vedtaget af politikerne i byrådet i Aalborg Kommune.

- Men så begyndte der at opstå lidt udfordringer, og der er jo dette med en støjkonsekvenszone, som har været drøftet, sagde by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) på byrådsmødet den 13. november 2023 og oplyste, at udfordringerne er blevet løst gennem forhandlinger med staten.

Ud over problemerne med støj har By og Land måtte foretage undersøgelser af flagermus inden for lokalplanområdet. På baggrund af lydoptagelser med flagermusdetektorer i yngleperioden konkluderes, at flagermus ikke benytter bygningerne og området som sommerkvarter eller yngleområde.

Aalborgs massive udviklingsprojekter. Konferencen afholdes den 26. september 2024.

Desuden ligger der en tandklinik på grunden, men den flyttes til et nyt sundheds- og kvarterhus, der er under opførelse.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges 82 boliger i form af rækkehuse 2 etager. Den nye boligbebyggelse fordeler sig i 3 boliggrupper med 26-28 boliger i hver

Før byggeriet kan sættes i gang, skal de gamle skolebygninger, som indeholder PCB, dog rives ned. Nedrivningen sættes dog ikke i gang, før tandklinikken har fået nye lokaler at flytte ind i.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS