Fra august til september 2023 steg udbuddet af lejligheder i hovedstadsområdet med 9 procent, mens udbuddet af helårsgrunde steg med 10 procent.

Ifølge Boliga.dk kan usikkerheden som de nye ejendomsvurderinger har skabt, kan tydeligt aflæses i aktiviteten på boligmarkedet, hvor flere boligejere har valgt at sætte deres bolig til salg.

Især er udbuddet af ejerlejligheder og helårsgrunde i hovedstadsområdet steget. Nye tal fra Boliga.dk viser, at antallet af boliger til salg for første gang i 36 måneder er over 50.000.

- Jeg tror helt sikkert, at usikkerheden om den nye boligbeskatning har gjort at flere ønsker at købe bolig før den 1. januar 2024, hvor de nye skattesatser træder i kraft, siger Carsten Rysgaard, administrerende direktør for Boliga.dk, som er landet største uafhængige boligportal.

- Det er forventningen om flere købere i markedet og dermed en potentiel højere salgspris eller hurtigere handel, som gør at flere sælgere lige nu sætter deres bolig til salg, uddyber han.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 2. november 2023.

Ud over det øgede udbud, kan den stigende interesse tydeligt aflæses på Boliga prissætnings-værktøj Tjek Prisen, hvor boligejere får en fair indikation på deres boligs værdi.

- Vi har set en markant stigning på 43 procent både i brug af Boliga Tjek Prisen, men også i antallet af bestilte mæglervurderinger via vores site, siger Carsten Rysgaard.

- Mæglerne har travlt i øjeblikket. For selv om nogle boligejerne blot vil efterprøve deres boligs værdi i forhold til Vurderingsstyrelsen – så ender rigtig mange med rent faktisk at sætte deres bolig til salg, slutter han.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS