Det netop offentliggjorte regnskab fra Skou Gruppen viser for regnskabsåret fra den 1. oktober 2021 til den 30. september 2022 en omsætning på 344 millioner kr. mod 355 millioner kr. i 2020-21 og et resultat før skat på 9,8 millioner kr., hvilket er det samme som i 2020-21).
- Det er urolige tider i byggebranchen, og med vores seneste regnskab sætter vi en tyk streg under, at Skou Gruppen har en bundsolid økonomi, siger administrerende direktør hos Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann.
- Vores soliditetsgrad er voksende, likviditeten er god og pengestrømmen særdeles positiv. Dertil kommer, at vi har en rigtig god ordrebeholdning. På toppen af det, har vi valgt at styrke vores egenkapital med hele årets overskud, påpeger han.
Martin Skou Heidemann glæder sig også over, at et af datterselskaberne – SG Beton – nu er blevet til sin helt egen virksomhed, efter at tidligere medejere og nøglemedarbejdere har købt selskabet ud af Skou Gruppen.
- Vi kunne konstatere, at der ikke var den synergi mellem Skou Gruppen og datterselskaberne SG Totalentreprise og SG Beton, som vi havde forventet. Men det er glædeligt, at SG Beton fortsætter som en ejerledet virksomhed i eget regi. Samtidig har Skou Gruppen overtaget SG Totalentreprises igangværende projekter, mens dette selskab bliver lukket ned, forklarer han.
Hillerød - projekter og byggeri til 2030. Konferencen afholdes den 3. maj 2023.
Disse tiltag betyder også, at Skou Gruppens samlede balance er slanket noget.
Martin Skou Heidemann forventer, at Skou Gruppen står godt rustet til en fornuftig drift gennem nogle mere urolige år, som byggebranchen kigger ind i. Ordrebeholdningen er solid med flere store projekter med en høj grad af egenproduktion.
Det gælder eksempelvis etableringen af ungdomsboliger på Amager, ny administration og mandskabsfaciliteter for ARC Amager Ressourcecenter, en gennemgribende renovering af boligforeningen Grønnehaven i Taastrup, renoveringen af endnu en boligforening i Holbæk og etableringen af et undervisningscenter ved Bispebjerg Hospital.
Skou Gruppen har desuden en betydelig serviceafdeling, som varetager bygningsvedligeholdelse og reparationer for en række hovedstadskommuner, almene boligselskaber, Region Hovedstaden og Forsvaret.
- Vi har set, at rekordmange byggevirksomheder må give op i forlængelse af først forsyningskrise, siden energikrise og nu opbremsning i det private forbrug som følge af krig og usikkerhed. På den baggrund er jeg glad for, at Skou Gruppen står så bundsolidt – både hvad angår ordrebog og kundeunderlag samt finansiel styrke og uafhængighed, siger Martin Skou Heidemann
De økonomiske pejlemærker
Skou Gruppens ledelse har 4 pejlemærker for styring af virksomheden, som skal sikre en robust økonomi og sund byggevirksomhed i det lange løb. På flere områder er disse pejlemærker mere end indfriet:
Dækningsgraden skal være på 15 procent (er aktuelt 13,4 procent)
Overskudsgraden skal være på 5 procent (er aktuelt 2,7 procent)
Egenkapitalandelen skal være på 20 procent (er aktuelt 26,9 procent)
Bankgælden skal være maksimalt 100 procent af årets resultat før afskrivninger (er aktuelt 0 procent)