Gamle og bevaringsværdige bygninger er så nedslidte, at politikerne vil tillade, at de kan erstattes af 11.600 kvm boliger, butikker og erhverv.

Ifølge Nordjyske står direktør i Eurowind Energy, Jens Rasmussen, i samarbejde med Eriksen Arkitekter og Grandville bag et projekt, hvor en bevaringsværdig bygning på Skibsgade 3 i Hobro skal rives ned for at gøre plads til en udvidelse af Føtex samt boliger, butikker og erhverv.

Der er udarbejdet et skitseprojekt for byggeriet, og et flertal af politikerne i teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune besluttede den 13. november, at igangsætte arbejdet med et kommuneplantillæg og en ny lokalplan, der skal bane vej for projektet.

- Jeg synes, det er et flot byggeri, og har ingen betænkeligheder ved højden. Det kunne nemt have været en stor, bastant klods. I stedet er det i forskellige højder og varieret, siger teknik- og miljøudvalgsmedlem Jane Grøn (S) til Nordjyske.

Bebyggelsen udgøres af mindre enheder af varierende højder, der trapper op fra 2,5-4 etager mod Adelgade til 4,5-7 etager mod Nytorv og et nyt parkeringshus i 2 etager. Bebyggelsen har et samlet etageareal på 11.600 kvm. Dertil kommuner 2.750 kvm kælder.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter. Kurset afholdes den 21. november 2024.

I stueplan forbliver Føtex, butikken udvides, og der etableres yderligere lokaler til butikker og erhverv. Det nye butiksareal i stueplan vil bestå af sammenlagt 3.000 kvm butiksareal inklusiv udvidelsen af Føtex. Udover Føtex forventes det at, der vil blive etableret 4 butikker og 3 lejemål til andet erhverv.

Fra 2. etage og op indrettes 90 lejligheder i forskellige størrelser. Sammenlagt vil de udgøre 6.600 kvm.

Det 3.000 kvm store projektområd ligger helt centralt i Hobro og udgøres af en række nedslidte ejendomme langs Adelgade, Skibsgade og Nytorv samt parkeringspladsen på Nytorv. Særligt Adelgade 45 samt Skibsgade 1 og 3 fremstår ifølge kommunen faldefærdige.

Bygningerne er dog samtidig nogle af Hobros ældst daterede ejendomme, og de har spillet en væsentlig byhistorisk rolle. Således er Skibsgade 3, kendt som Madam Blå, udpeget som bevaringsværdig i den gældende lokalplan. Fagenheden i Mariagerfjord Kommune vurderer dog, at bygningen er i en så dårlig stand, at det vil være en udfordring at bevare den.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS