Ifølge boligmarkedets nøgletal går vi en bedre tid i møde nu. Udviklingen bakkes op af landets ejendomsmæglere, som også oplever en spirende optimisme hos købere og sælgere.

Det seneste år har ikke været sjovt at være boligsælger eller ejendomsmægler i. Priserne er faldet, og renterne er steget. At blive godkendt til at købe bolig er blevet sværere, men nu ser det omsider ud til, at der er lys for enden af tunnelen. Sådan lyder fra den landsdækkende ejendomsmæglerkæden Estate i ny analyse.

- Nøgletallene taler deres tydelige sprog. Boligmarkedet er vendt og er på vej mod bedre og ikke mindst mere stabile tider efter en periode, som vi kommer til at huske som en trist parentes, ikke mindst på grund af de omstændigheder, der udløste den, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Kursus: Køb og salg af ejendom - Due Diligence

Han bakkes op af flere af boligmarkedets eksperter.

- De fleste læser det samme i tallene lige nu, og det er positivt, hvis der især kan komme mere optimisme tilbage på boligmarkedet. Men også ude fra mange af vores forretninger lyder meldingen, at der er kommet mere gang i handlerne, og at folk generelt er blevet mere villige til at skifte bolig trods et højere renteniveau og geopolitisk uro, siger Thomas Hovgaard.

Konference: Lejeboliger: Udvikling og salg

Det aktuelle prisniveau svarer til niveauet på samme tid i 2021, hvor priserne siden pandemiens begyndelse året før var eksploderet. Siden steg de til det højeste niveau nogensinde og toppede i sommeren 2022. Han forventer, at der er flere år til, det niveau vil blive set igen, men det vil komme.

- Når renten falder igen, og det bør den i takt med, at inflationen falder, så er der faktisk alle betingelser til stede for, at vi kan nå prisniveauet fra 2022 igen, men det vil ske i et mere adstadigt tempo. Vores opsparinger er store og ledigheden er ekstrem lav, selv staten har flere penge end først antaget. Vi er forbi det værste nu, og vi ser ind i et spændende andet halvår, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter