Miljøgodkendelsen er et vigtigt skridt for at få etableret en europæisk brintindustri, lyder det fra H2 Energy Europe.

H2 Energy Europe har fået miljøgodkendt deres brintproduktionsanlæg på 1 GW i Esbjerg. Miljøgodkendelsen markerer en vigtig milepæl for hele den europæiske brintindustri og bringer H2 Energy Europes projekt i Esbjerg tættere på en endelig investeringsbeslutning

Anlægget med en elektrolysekapacitet vil ifølge H2 Energy Europe bidrage til den lokale økonomi ved at skabe cirka 60 permanente job og op mod 700 job i anlægsfasen. Derudover vil anlægget generere CO2-neutral overskudsvarme, som har potentiale til at levere fjernvarme til flertallet af husstande i Esbjerg.

Esbjerg: Byudvikling for 20 milliarder kr. Konferencen afholdes den 7. maj 2024.

– Vores anlæg skal også revolutionere måden, hvorpå vi udnytter spildevand. Vandet fra det lokale rensningsanlæg skal omdannes til grøn brint. Den innovative tilgang forventes at absorbere mere end en million kubikmeter vand årligt til elektrolyse og dermed markant reducere belastningen på drikkevand og grundvand samt fremme vores mission mod en bæredygtig udvikling, siger Mark Pedersen, operations manager hos H2 Energy Europe.

H2 Energy Europes projekt afhænger af, om den planlagte brintrørledning, der spiller en afgørende rolle i distributionen af den grønne brint, bliver færdiggjort inden 2028, som det forventes. Rørene skal sende brinten til andre lande i Europa og dermed styrke Danmarks økonomi.

Miljøgodkendelsen udgør dog under alle omstændigheder en betydelig milepæl for projektet, fastslår H2 Energy Europe.


Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Afholdes 20. marts 2025

Klokken 09.00 - 12.40

Esbjerg ParkEsbjerg Park, Stormgade 200, 6700 Esbjerg


Baggrund

Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS