Det 24.500 kvm store parkeringshus skal have plads til 800 biler. Desuden skal godstog køre gennem bygningen, som skal bidrage til bylivet i udviklingsområdet.

Nordland Arkitekter blev i 2020 udpeget som den rådgiver, der skal tegne Sydhavnskvarterets fremtidige parkeringshus, og nu er en lokalplan for projektet med navnet Kulhuset klar. Lokalplanen skal bane vejen for et 24.500 kvm stort parkeringshus med plads til 800 biler fordelt på 6 etager.

Parkeringshuset skal bygges hen over det eksisterende jernbanespor, Havnesporet, der er ejet af Aarhus Havn og forvaltes af Banedanmark. Dermed kan godstogene fortsætte som hidtil.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. januar 2023.

Lokalplanen skal desuden sikre, at parkeringshuset bidrager til bylivet i området. Parkeringshusets tagflade vil bøjer ned og støde mod de tilstødende byrum i terræn, så der er forbindelse hen over parkeringshuset.

Lokalplanen giver også mulighed for at, der i mindre dele af parkeringshuset kan være udadvendte funktioner som caféer og butikker.

“Herudover udlægger lokalplanen byrum i forbindelse med parkeringshuset. Lokalplanen har fokus på, at byrum og bebyggelse medvirker til at skabe et bymæssigt miljø, der indgår som en integreret del af Sydhavnskvarteret, og gør det attraktivt at bevæge sig og opholde sig omkring bebyggelsen”, fremgår det af lokalplanforslaget.

Parkeringsløsninger. Konferencen afholdes den 25. maj 2023.

Kulhuset er skabt i samarbejde mellem Nordland Arkitekter, C. F. Møller Architects, MOE Artelia Group, Urgent Agency og Institut for (X).

Aarhus Kommune har udarbejdet bydelsplanen for Sydhavnskvarteret i samarbejde med Team A. Enggaard og Team PFA DK Ejendomme Lav med Kilden/Hindby. I alt kan der bygges 89.200 kvm i området.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS