Fremgangen fortsætter hos den danske, familieejede jordbehandlingsvirksomhed Nordic Waste, som i et nyt regnskab kan præsentere en omsætning på 196 millioner kr. Samtidig lander selskabet et resultat før skat på 26 millioner kr.

Den randrusianske miljøvirksomhed Nordic Waste, som beskæftiger sig med oprensning af jord fra bygge- og anlægsbranchen, kan i seneste regnskabsår præsentere et rekordresultat med en omsætning som er vokset til 196 millioner kr. Samtidig fremlægges et resultat før skat på 26 millioner kr.

Den 1. oktober 2022 overtog SDK Freja aktiemajoriteten i Nordic Waste og dennes søstervirksomhed DSH Recycling. I forbindelse med opkøbet er Nordic Wastes regnskabsperiode blevet omlagt fra at følge kalenderåret til at have forskudt regnskabsår der løber fra 1. maj – 30. april. Seneste regnskabsperiode dækker derfor over en 16 måneders periode.

Med det nye ejerskab kan Nordic Waste i endnu højere grad trække på synergieffekterne af den større USTC-gruppe, herunder logistik og transport ved SDK Freja. Denne udvikling skal videre understøtte Nordic Wastes vækst de kommende år.

- Årets resultat er summen af en fantastisk arbejdsindsats fra vores dygtige medarbejdere og markedets anerkendelse af vores rolle i den grønne omstilling. I forlængelse af den stigende efterspørgsel vi oplever på oprensning af jord og genvinding af råstoffer, er vi meget stolte over den vækst og udvikling, Nordic Waste har været en del af i den danske bygge- og anlægsbranche, siger Lene Lange, administrerende direktør i Nordic Waste.

- Jord fra bygge- og anlæg er hidtil blevet betragtet som et affaldsprodukt. Nu hvor vi, som de første i Danmark, kan vaske forurenet jord og i processen genvinde rene råstoffer i form af sand og sten, som siden kan genanvendes i bygge- og anlægsindustrien, udgør det et bæredygtigt alternativ til udvindingen af knappe råstoffer samt deponering. Det er et win-win for både byggeri og miljø, siger hun.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

Siden virksomhedens grundlæggelse for blot 5 år siden er organisationen vokset hurtigt fra 3 til 40 medarbejdere. Blot indenfor seneste det år har virksomheden ansat 13 nye medarbejdere.

I den kommende tid vil Nordic Waste årligt investere et 2-cifret millionbeløb i udvidelsen af eksisterende produktionsfaciliteter i Ølst syd for Randers med flere haller, mere vaskekapacitet og et større betondæk til opbevaring og behandling af jord og råstoffer.

- Udvidelsen af vores produktionskapacitet betyder, at vi kan rumme fremtidens voksende efterspørgsel. Med investeringen baner vi vejen for, at vi kan mere end tredoble vores nuværende vaskekapacitet, så vi i fremtiden har mulighed for at genvinde omkring 1 mio. tons råstoffer om året, siger Lene Lange.

- Helt lokalt betyder væksten og udvidelsen selvfølgelig også, at vi kan bidrage til endnu flere job her i lokalområdet. Vi forventer at fortsætte takten med ansættelse af mange nye kolleger hvert år, fortæller Lene Lange.

Virksomheden har en nuværende vaskekapacitet på 300.000 tons om året, og i de kommende år vil virksomheden altså udvide sin kapacitet yderligere.


Køge: det store byggeboom frem til 2032

Afholdes 30. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Venue Køge Venue Køge , Ved Stadion 4, 1 , 4600 Køge


Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 …

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS