Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har solgt det tidligere sygehus i Haderslev til anpartsselskabet Udsigten Haderslev. Nu står den store ejendom overfor en omfattende transformation.

Freja Ejendomme har solgt det tidligere sygehus på Skallebækvej 7A i Haderslev. Køber er ejendomsselskabet Udsigten Haderslev. Det tidligere sygehus er en omfattende ejendom med et etageareal på 51.868 kvm og ligger på en 341.944 kvm stor grund.

Nu står den velkendte ejendom over for en omfattende transformation. Det er således købers intention at omdanne den store ejendom til udlejningsboliger målrettet seniorer og familier samt hotel og kontorerhverv.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

Planen er, at man vil bevare og transformere en stor del af den eksisterende bygningsmasse, imens man kommer til at nedrive de arealer som ikke kan genanvendes.

- Vi er utrolig glade for og stolte over, at få lov til at bringe liv i det tidligere sygehus, der har betydet meget for de lokale borgere og står som et stolt monument, der sukker efter liv og mening. Vores intentioner er at skabe en boligdestination for borgere både lokalt og i det øvrige Sønderjylland. Vi ser frem til at udvikle ejendommen og skal nu til at lave en ny lokalplan for området i tæt samarbejde med Haderslev Kommune. Et samarbejde som vi ser frem til, udtaler Kristin Arendt, der er partner i køberselskabet, på vegne af ejerkredsen.

Freja Ejendomme overtog ejendommen af Region Syddanmark i 2014 efter sygehusreformen, hvor Haderslev Sygehus blev nedlagt og funktionerne flyttet til sygehusene i Sønderborg og Aabenraa. Freja Ejendomme har siden indgået i løbende dialog om udviklingsplaner med en række interesserede investorer, hvor flere forskellige projekter har været på tale.

Jylland: Plejeboliger for 25 milliarder. Konferencen afholdes den 1. december 2022.

- Jeg er sikker på, at vi har fundet den helt rigtige investor, som kan løfte opgaven med at udfolde ejendommens kæmpe potentiale. Vi har i hele denne proces haft et rigtig godt samarbejde og tæt dialog med Haderslev Kommune, og jeg ser frem til at fortsætte dette gode samarbejde om vores andre ejendomme i kommunen, siger Christina Jørgensen, administrerende direktør i Freja Ejendomme.

Ejerkredsen bag Udsigten Haderslev er Sax Ejendomme og Seguro Management. Udsigten Haderslev overtager ejendommen 31. december 2022.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter