Salget af en investeringsejendom tæt på motorvej E20 i Odense understøtter ifølge erhvervsmægler den høje efterspørgsel, der lige nu er på kontorejendomme på trods af det nuværende rentemarked.

Colliers har formidlet salget af en ejendom på Sivmosevænget i Odense S, der har et samlet udlejningsareal på 5.934 kvm bestående af kontorlejemål, samt enkelte lagerlejemål. Ejendommen er blevet solgt til Opus Property.

Ejendommen blev efter forhandling mellem parterne solgt for 37,5 millioner kr. Colliers har formidlet salget på tværs af afdelingerne i Aalborg og Odense. Ifølge Kristian Skriver Laustsen, administrerende direktør hos Opus Property, var den fornuftige balance mellem risiko og afkast afgørende.

- I Opus Property har vi en ambitiøs vækststrategi og er derfor altid åbne for gode handler. Vi havde et ønske om at få en velbeliggende investeringsejendom med kort afstand til både motorvejsnettet og den kollektive trafik, og hvor der var gode optimeringsmuligheder og en fornuftig lejerspredning. Vi har kigget på flere ejendomme og har, ligesom mange andre, også måttet konstatere, at flere forhold i det nuværende marked gør det svært at få køber og sælger til at mødes. I relation til den netop erhvervede ejendom var der dog en rigtig god og konstruktiv dialog allerede fra begyndelsen, udtaler han.

Ifølge Mads Mehl Mortensen, erhvervsmægler hos Colliers i Odense, er det blandt andet den gode efterspørgsel, der i høj grad understøtter, hvorfor denne sag lykkedes trods det nuværende rentemarked. Samtidig har Fyn i de seneste år oplevet en øget investering i kontorbyggeri, hvilket har øget udbuddet af kontorlokaler. Alligevel er efterspørgslen fortsat høj, hvilket har ført til stigende lejepriser.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 2. november 2023.

- Det, vi generelt oplever lige nu, er at investeringsejendomme nær den Fynske Motorvej, er en attraktiv investeringscase for danske såvel som internationale investorer. Gennem den seneste periode har vi kunnet se, at tomgangsprocenten indenfor kontorsegmentet er faldende. Det har betydet, at lejen for kontorlejemål på både primære og sekundære beliggenheder er steget, alt imens afkastniveauerne for kontorejendomme har været stigende. Det skyldes blandt andet rentemarkedet, Covid-19 eftervirkninger, samt en ændring i den generelle investorholdning til kontorejendomme, siger Mads Mehl Mortensen.

Ifølge Colliers er der dermed stadig efterspørgsel efter velbeliggende investeringsejendomme, hvor afkast- og risikoprofil vurderes som værende attraktiv, Og det højere renteniveau gør, at flere investorer begynder at søge andre muligheder, for et attraktivt afkast. Dette ses også på tomgangen, hvor Fyn følger med udviklingen på landsplan.

At tomgangen på Fyn er lav, skyldes ifølge Mads Mehl Mortensen flere faktorer, men særligt den stigende beskæftigelse på Fyn.

Derudover har Fyn en række stærke uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet og professionshøjskolen University College Lillebælt, som bidrager til at tiltrække talentfulde medarbejdere til Fyn, hvilket også er med til at øge efterspørgslen efter kontorlokaler. Samtidig er der mange små virksomheder indenfor robotindustrien, der vokser sig større, og som derfor får behov for større kontorlokaler.


De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Afholdes 31. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Kursusbeskrivelse

I juni 2020 kom der nye brandændringer i Bygnignsreglementet. Kurset giver dig den fornødne gennemgang af brandkravene i Bygningsreglementet med alle de nye ændringer i 2019 og 2020. De brandtekniske krav i byggeri kan være komplekse og svært tilgængelige.…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS