De seneste 10 år er antallet af personer, der bor i lejlighed, steget 10 gange så mere end personer, der bor i parcelhus, viser tal.

Mens antallet af personer, der bor i parcelhus, er steget mindre end 1 procent siden 2013, er antallet af personer, der bor i en etageejendom, i samme periode steget med 12,9 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

I alt er antallet, der har valgt at bo i lejlighed siden 2013, steget med 222.045 personer, mens der for parcelhuse er tale om en stigning på kun 20.249 personer.

– Udviklingen er et utvetydigt resultat af den massive urbanisering, som har foregået og stadig er i gang både i Danmark og i det meste af verden. Og da etageboliger er den mest hyppige boligform i større byer, kan det ikke komme bag på nogen, at det fortsat går den vej, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Kigger man på kvm-priserne på boligmarkedet, er det også ejerlejlighederne, der topper.

Boligudvikling i København frem til 2030. Konferencen afholdes den 4. juni 2024.

– Udover at ejerlejlighederne har de absolut højeste kvm-priser, er det også den boligtype, der historisk er steget mest. Prisudviklingen er derfor en vigtig indikator for, hvor efterspørgslen på boligmarkedet generelt er størst, siger Thomas Hovgaard.

Selvom parcelhuset stadig er den foretrukne boligform målt på antal, mener han, at der udover lysten til at bo i større byer også kan være en stigende tendens til at fravælge det klassiske parcelhus.

– Tidligere forlod folk byerne i hobetal for at få et lille hus med have og carport, nu ser vi lidt det modsatte. I mellemtiden er de store byer blevet moderniseret og indeholder i dag alle de tilbud, moderne mennesker efterspørger. Det samme kan provinsen ikke tilbyde. Samtidig er yngre generationer mere optaget af at spare tid på transport og bruge mindre tid på vedligeholdelse, hvorfor lejligheden appellerer til stadig flere, siger Thomas Hovgaard.


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 19. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder