Industrigrunden skal udvikles og fremover blandt andet rumme mindre småerhverv indenfor håndværk, kunst og design.

Der er gang i byudviklingen i Tårnby Kommune for tiden. Flere steder bliver der opført nye ejendomme ligesom, der er flere andre store projekter på tegnebrættet.

Øens Invest har købt en 80.000 kvm stor grund på Amager Landevej 223-233. Grunden har tidligere huset tagpapfabrikken Icopal og asfaltfabrikanten Peab.

Øens Invest har købt grunden med et ønske om at etablere et område, de vil kalde Flyverbyen, som skal huse mindre småerhverv indenfor håndværk, kunst og design samt områder til kultur og sport herunder et padelcenter med et ungdomsakademi.

Øens Invest har erfaring med at omdanne industriområder til moderne og attraktive arealer. Det er blandt andet dem, som står bag Kløverbyen, der er et område ved Raffinaderivej i København S.

Byudvikling på havne - nye projekter og indfaldsvinkler. Konferencen afholdes den 24. maj 2023.

- Den har en unik placering, og vi ser store muligheder i området, som vi har valgt at kalde Flyverbyen. Her vil vi gerne kunne tilbyde plads til småerhverv, men også plads til at Tårnbys borgere kan komme og dyrke nogle sportsaktiviteter som for eksempel padeltennis og klatring. Området emmer af industri lige nu, men det har vi i sinde at lave om på i fremtiden, siger Jan Elving, stifter af Øens Invest.

For at Øens Invests visioner for Flyverbyen kan realiseres kræver det muligvis en ny lokalplan for området.

- Vi hilser de nye tiltag velkommen, og vil gerne se nærmere på, hvordan en ny lokalplan for området kan se ud, men det skal naturligvis ske i respekt for de nærmeste omgivelser og i dialog med andre aktører, ligesom jeg nu vil tage henvendelsen med mig tilbage til det politiske udvalg, siger borgmester i Tårnby Kommunem Allan S. Andersen (S).


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS