I løbet 2022 og begyndelsen af 2023 har Aarhus Kommune sammen med byens borgere og andre interessenter skabt et katalog propfyldt med anbefalinger til 3 udviklingsspor, der samlet udgør den sidste udviklingsetape af Aarhus Ø - heriblandt forbindelser på tværs af bydelen og til resten af Aarhus samt den kommende udvikling af Pier 3.
Det har været én af Aarhus Kommunes mest omfattende tidlige bruger- og borgerinddragelsesprocesser nogensinde. Flere nye formater er afprøvet heriblandt 2 digitale platforme og -vandreture kombineret med en bred variation af begivenheder, events, rundspørger, borgermøder og workshops. De mange input er nu samlet i et 67 sider stort katalog.
Konference: Horsens: De store investeringer
- Vi har været meget tidligt ude for at indsamle så meget viden som muligt, der samlet skal danne det stærkeste og mest grundige fundament for næste udviklingsetape. Vi har fået flere tusinde sæt øjne på bydelen, som har udpenslet både store og små detaljer og behov. Det gør, at vi er et stort skridt nærmere ambitionen om at skabe en fuldendt, unik og sammenhængende bydel, der er attraktiv for både nuværende og fremtidige generationer, siger Nicolaj Bang (K), rådmand, Teknik og Miljø.
Alle inputs fra bruger- og borgerinddragelsen er opsamlet og vil sammen med en stedsanalyse for bydelen indgå i de 3 udviklingsspor. Det betyder eksempelvis, at både visionsplanen og det udbudsmateriale, som en kommende investor i det arealudviklingsselskab, der skal udvikle Pier 3, blandt andet skal forholde sig til, hvordan det kan omdannes til proces og projekter.