Sagen har været undervejs siden 2017, og nu er Teknik og Miljø klar til at give grønt lys til udvidelse af hjørneejendom. Lokal udvikler står bag.

Ifølge Århus Stiftstidende har et projekt med en udbygning af Kaløgade 5-7 i Aarhus været på tegnebrættet siden 2017.

Projektet kræver ikke en ny lokalplan, vurderer Teknik og Miljø. Til gengæld kræver det en dispensationen fra lokalplanen til 1 ekstra etage. Desuden skal kommunen tillade fravigelse af kommuneplanrammens bestemmelser om maksimalt antal etager og bebyggelsesprocent.

Ifølge Århus Stiftstidende er den tilladte bebyggelsesprocent for matriklen på 150 procent, men den aktuelle bebyggelsesprocent er 152 procent. Udvidelsen af ejendommen vil øge den til 196 procent.

Byrådet skal tage stilling til sagen i dag, den 8. november 2023, og anbefalingen fra Teknik og Miljø er, at politikerne godkender sagen.

"Projektets realisering kræver dispensationen fra lokalplanen til en ekstra etage. Endvidere skal kommunen tillade fravigelse af kommuneplanrammens bestemmelser om maksimalt antal etager og bebyggelsesprocent", lyder det i dagsordenen.

Bag projektet står Cosmo Ejendomme i samarbejde med Arkitema. Ifølge tinglysningen købte Cosmo Ejendomme Kaløgade 5-7 for 25 millioner kr. i slutningen af 2005. I slutningen af 2021 blev ejendommen på Kaløgade 3 tilkøbt for knap 17,7 millioner kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter. Kurset afholdes den 21. november 2024.

"Bygherre har tilkøbt ejendommen Kaløgade 3, og derfor har vi fået mulighed for at sammenlægge friarealerne i gårdrummet hvorved man får et sammenhængende gårdrum med langt bedre opholdskvaliteter", fremgår det af projektmaterialet.

Ifølge Århus Stiftstidende skal Kaløgade 5-7 omdannes fra den hidtidige funktion som arkitektskole til 19 nye boliger på mellem 32 og 108 kvm og med 1-3 værelser. En eksisterende teglbygning i 2 etager udvides med yderligere 3 etager.

En værkstedsbygning mod Kaløgade bevares, så den kan anvendes til idræts- og foreningsformål.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne