Forskellen på kvadratmeterpriserne på bolig er faktor ti fra den billigste til den dyreste kommune, i Danmark, viser en opgørelse.

Danmark rummer trods sin lille størrelse enorme forskelle. Og det gælder ikke kun dialekter og natur. Også på boligmarkedet er spektret bredt. Forskellen på kvm-priserne på bolig går således fra 7.554 kr. per kvm til 71.538 kr. per kvm. Det viser en opgørelse fra Boliga.dk, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Ifølge mæglerkædens beregninger betyder det, at en bolig på 150 kvm i Morsø, som har den laveste gennemsnitlige kvm-pris, at den ville koste 1,133 millioner kr., mens en bolig på 150 kvm i Gentofte, som har den højeste kvm-pris, ville blive solgt for 10,73 millioner kr.

- Forskellen på boligpriserne i vores lille land er ikke bare betydelige, vi taler om en faktor 10, hvor der er 9 millioner kr. i forskel på 2 boliger på samme størrelse 2 forskellige steder i landet, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Den store prisforskel fra dyreste til billigste kommune er ifølge ham langt fra tilfældig.

Boligudvikling i København frem til 2030. Konferencen afholdes den 4. juni 2024.

- Når en almindelig villa til en familie med 2 børn koster 10 millioner, stiller det nogle ret særlige krav til boligejerens økonomiske forhold. At den dyreste kommune ligger tæt på hovedstaden er ikke tilfældigt. Det er netop i København, man finder arbejdspladser, hvor der kan være meget høje lønniveauer, som gør det muligt at bo i boliger til 10 millioner kr. Det er ikke tilfældet i for eksempel Nordjylland, og slet ikke i samme omgang, siger Thomas Hovgaard.

Selvom det for mange kan virke som et skævt boligmarked, anser han det ikke som et problem, at priserne svinger så meget fra kommune til kommune.

- Boligerne koster det, som folk er indstillet på at betale. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, og det regulerer langt hen ad vejen sig selv. For at købe en bolig i dag, uanset hvad den måtte koste, vil man skulle trykprøves af sit pengeinstitut, som sikrer, at man har råd til at sidde i boligen, så der bør som udgangspunkt ikke være større risiko for problemer med at betale i en kommune frem for en anden, siger Thomas Hovgaard.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer i Danmark ligger på 16.804 kr. per kvm, mens den for ejerlejligheder og fritidshuse ligger på henholdsvis 34.537 kr. per kvm og 22.638 kr. per kvm. Det viser Boligsidens nyeste opgørelse.


Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Afholdes 27. august 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Den 1. januar 2023 trådte de nye klimakrav om LCA-dokumentation i kraft. Det betyder, at nybyggeri på over 1.000 kvm maksimalt må udlede 12 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år. 

Med træbyggeri er det muligt at gå ned så…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked