Høje-Taastrups kommune og grundejerne løfter nu sløret for et fælles byrumsprojekt tegnet af Urban Power. Der vil give en markant opgradering af den karakteristiske “Gule By”, med et indbydende bymiljø og mere natur.

Indenfor de kommende år vil den gule by omkring Høje-Taastrup Station få et markant løft. Det står klart, efter at byrådet og de 3 grundejere Wihlborgs, ATP og DSB er nået til enighed om et skitseprojekt og der nu er truffet beslutning om at igangsætte etape 1, Sydtorvet, med Wihlborgs og Høje-Taastrup Kommune.

Bag skitseprojektet står Urban Power, der i den følgende periode er hovedrådgiver. Det skal sikre helhed og sammenhæng i projektområdet, der dækker 16.000 kvm fordelt over Nordtorvet, Banebroen og Sydtorvet, der blandt andet er kendt for Bjørn Nørgaards karakteristiske Thors Tårn.

- Den gule by er ikke nogen almindelig bydel. Vi kan kun forandre og udvikle den karakteristiske murstensby, hvis bydelens ejere vil være med og bidrage aktivt, udtaler fungerende borgmester Scheelsbeck (K).

I processen frem mod transformationen, har der været et stort fokus på at høre kommunens borgere, pendlere og interessenter, som en afgørende del af foranalysen, der ligger bag de kommende byrum.

Køge: De store projekter

- De mennesker, der færdes her til daglig, er de virkelige eksperter. Deres input har vi indhentet og omsat til konkrete fysiske løsninger, der bliver afgørende for forandringerne, fortæller arkitekt Sara Bjelke fra Urban Power, der står bag byrumstransformationen.

Transformationen starter på Sydtorvet med Wihlborgs som bygherre.

- For os er det vigtigt at kunne bidrage til en forskønnelse af byen, siger Johan Tofte fra Wihlborgs, der ejer 2 af bygningerne på Sydtorvet.

Høje-Taastrup Stationsby, også kaldet Den Gule By, blev indviet af H.M. Dronning Margrethe II og daværende trafikminister Arne Melchior i 1986.

Anlægsarbejdet forventes at starte i indeværende år med Sydtorvet, der finansieres af Høje-Taastrup Kommune og Wihlborgs. Transformationen af Sydtorvet bliver realiseret med i alt 8 millioner kr. fra Høje Taastrup Kommune og 8 millioner kr. fra grundejeren Wihlborgs.

Team:
Bygherre: Høje Taastrup Kommune, Wihlborgs, DSB, ATP
Hovedrådgiver: Urban Power (inddragelse, byrumsdesign og projektering)
Ingeniører: Sweco/VIA-trafik (anlæg og trafik)


Køge: det store byggeboom frem til 2032

Afholdes 30. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Venue Køge Venue Køge , Ved Stadion 4, 1 , 4600 Køge


Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 …

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning