Ifølge en ny rapport er der en signifikant sammenhæng mellem bæredygtighedscertifikater, højere energimærke og markedsværdi for kontorbygninger.

CBRE har udgivet den 3. udgave af deres europæiske analyse "Is Sustainability Certification in Real Estate Worth it?".

Rapporten giver indsigt i forholdet mellem bæredygtighed og ejendomsværdi med fokus på kontorsektoren. Desuden udforsker den bæredygtighedscertificeringernes rolle i værdiskabelsen og forbereder kontorsektoren på en bæredygtig fremtid.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning. Kurset afholdes den 8. oktober 2024.

"Rapporten bekræfter en signifikant sammenhæng mellem bæredygtighedscertifikater, højere energimærke og markedsværdi for kontorbygninger. Certificeringsstandarderne sandsynligvis vil udvikle sig yderligere i fremtiden. Ligeledes vil lovgivningen vedrørende standarder for energieffektivitet blive strengere. Som et resultat heraf kan cash flow parametre såsom leje, belægningsprocent, afskrivning og afkast være til gavn i bygninger med høje bæredygtighedsstandarder", skriver CBRE.

Rapporten dækker 19 europæiske lande og 40 byer. CBRE undersøgte 19.400 lejeaftaler – heraf skete 6.100 lejeaftaler i certificerede bygninger, og 13.300 lejeaftaler fandt sted i ikke-certificerede bygninger.

Nøglefund:


Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Afholdes 31. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

I juni 2020 kom der nye brandændringer i Bygnignsreglementet. Kurset giver dig den fornødne gennemgang af brandkravene i Bygningsreglementet med alle de nye ændringer i 2019 og 2020. De brandtekniske krav i byggeri kan være komplekse og svært tilgængelige.…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS