Troldebakkerne er et nyt boligområde, der på sigt kommer til at rumme 700 boliger. Området får nu også et seniorbofællesskab.

Seniorbofællesskabet Bovieran for beboere over 55 år kommer nu til Helsinge, da Gribskov Kommune og Bovieran Danmark har indgået en aftale om et grundsalg i Troldebakkerne.

Troldebakkerne er et nyt boligområde, der på sigt kommer til at rumme 700 boliger lige nord for Helsingørvej. I løbet af 2021 opføres et nyt trinbræt på lokalbanen mellem Hillerød og Tisvilde bare 300 meter fra Bovieran.

- Vi har gennem en længere periode fokuseret på at skabe attraktive investeringsmuligheder her i kommunen. Og Bovierans interesse er et stærkt bevis på, at det er lykkes godt for os. Det bliver rigtig spændende at se seniorbofællesskabet vokse frem i Troldebakkerne, siger borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost.

Bovierans koncept stammer oprindeligt fra Sverige, hvor der er opført 25 Bovieran-seniorbofællesskaber. I Danmark udbydes boligerne som andelsboliger og de første danske seniorer flyttede ind i Bovieran Frederikssund den 1. maj 2020 og i Bovieran NærHeden i Hedehusene den 30. oktober 2020. Derudover er 3 Bovieran seniorbofællesskaber under opførelse i henholdsvis Ishøj, Frederiksværk og Helsingør. I Solrød udbydes andelsboligerne til salg i det 1. halvår af 2021. Bovieran i Helsinge bliver dermed den 7. i rækken af seniorbofællesskaber med et klima som ved den franske riviera.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

- Mange drømmer om at leve et let og ubesværet liv ved Rivieraen, når de bliver ældre. Med Bovierans opbygning omkring en 1.400 m2 stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark. Det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere, siger Lars Jacobsen, direktør i Bovieran Danmark og projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management.

Seniorboligerne i Helsinge udbydes som andelsboliger. Gribskov Kommune har påbegyndt lokalplanprocessen, og forventer en byggeretsgivende lokalplan i løbet af 2021, hvorefter byggeriet af Bovieran kan begynde. Indflytning vil være cirka 18 måneder efter at byggeriet startes.

Lejlighederne bliver på 2 og 3 rum fra 62 kvm til 104 kvm og er til singler såvel som til par. Udvikling og opførelse af Bovieran huset varetages af Sjælsø Management, der sammen med Balder Danmark ejer Boverian Danmark.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS