Amaliegade 18 i Aarhus er stort set færdigbygget, og det færdige byggeri afleveres fra totalentreprenøren Ommen i denne uge, så alle lejligheder er klar til indflytning.
Projektet har været på udlejningsmarkedet i en måned og aktuelt er mere end halvdelen udlejet, oplyser EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus, der står for udlejningen. Bag projektet står advokat Ole Wagner og Niels Albertsen sammen med yderligere en investor.
- Det er naturligvis tilfredsstillende, det er gået så godt med udlejningen, Især når man hører om tomgang mange andre steder i byen, kan vi være tilfredse. Det er først og fremmest en meget centrale placering af lejlighederne, der er noget af det mest centrale, der kan støves op i Aarhus. Samtidigt er det forholdsvis små lejligheder, der appellerer til de unge mennesker, både studerende og i job, da projektet ikke er opført som ungdomsboliger, udtaler Ole Wagner.
- Men for de unge er det ekstra vigtigt at bo centralt, og så selvfølgelig til priser, der ikke stikker af. Derfor har vi i tæt dialog med EDC Projekt Poul Erik Bech, fundet fornuftige lejeniveauer, uddyber han.
Boligerne erstatter en gammel garagebygning tilhørende tidligere Hotel Regina og senere kontor og depot for Salling Group. Det 3.300 kvm store projekt i 4-5 etager er tegnet af Luplau & Poulsen i samarbejde med ingeniør Lars Nordenhof fra Niras og omfatter 48 lejligheder med hver især 2-3 værelser.
- Af de resterende lejeboliger på Amaliegade 18 er priserne på mellem 8.300 kr. og 10.800 kr. per måned. Størstedelen af lejlighederne har egen altan, og for alle beboerne er der fælles tagterrasse til hygge og sammenkomster. Det er et perfekt, centralt sted at bo, da det er en sidegade til byens gågade med alle de bedste indkøbsmuligheder, et væld af cafeér og restauranter. Havn og banegård er blot 500 meter derfra, udtaler Camilla Skovgaard Jonassen, EDC Projekt Poul Erik Bech.
Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 22. maj 2024.
En ny analyse fra Realkredit Danmark viser, at tomgangen ser ud til at forblive høj i Aarhus, hvor der de seneste 5 år er bygget mange nye bolige. Det har ført til en tomgang på næsten 6 procent, men alt er ikke sort.
- Markedssituationen i Aarhus gør, at det nu, mere end nogensinde, er væsentligt for udviklere at tænke lejernes efterspørgsel ind i nye projekter. Det har de i tæt samarbejde med os gjort på Amaliegade, og det er her vi forsøger at bidrage til mange boligprojekter, siger Tonny Broberg, projektchef, EDC Projekt Poul Erik Bech.
Ifølge EDC Projekt Poul Erik Bech er det overordnet set de ydre dele af Aarhus, der aktuelt oplever udfordringer med tomme lejeboliger. Investorernes afkast, kommunens krav til boligsammensætning og lejernes manglende efterspørgsel har påvirket projekterne i nogle af yderområderne i Aarhus, lyder det fra erhvervsmæglerne. Derfor er lejerabatter i flere tilfælde nødvendige i det nuværende marked at sikre udlejning. I øjeblikket omfatter disse områder blandt andet Risskov, Lisbjerg og dele af Aarhus N, hvor flere projekter er udfordret, hvilket primært skyldes det store udbud af boliger, lyder det fra Tonny Broberg.
- Noget af det som ikke har været så tydeligt i debatten om ejendomsmarkedet i Aarhus er, at de centrale områder af Aarhus i disse dage ikke oplever væsentlige udlejningsvanskeligheder eller forøget tomgang. Det kan vi i øvrigt også bekræfte på vores mange andre udlejningsprojekter i byen. De projekter vi arbejder med, blandt andet i Godsbanearealerne, Åbyen, Hasle og i de indre dele af Aarhus nord, oplever vi en god efterspørgsel, og kun almindelig lejerudskiftning. Så til trods for kampagner omkring stigende tomgang, og væsentlige lejerabatter, så kan man som udlejer med god sparring, sagtens holde en ejendom udlejet, uden at gå på kompromis med lejeniveauer eller tilbyde store rabatter. Det er Amaliegade endnu et eksempel på, siger Tonny Broberg.