Ejendomsudvikler blev kaldt "rige svin". Efter fordebat må han nu droppe projekt med 25 lejligheder fordelt på 8 etager.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune har besluttet, at der ikke skal arbejdes videre med lokalplanlægningen for et projekt med 25 lejligheder fordelt på 2.370 kvm i et 8 etager.

Boligprojektet er tegnet af Bjerg Arkitektur, og det skulle opføres på en 920 kvm stor grund på Hjørringgade 12-14 i den vestlige del af Hirtshals.

I forbindelse med en fordebat er der indkommet 192 høringssvar, hvoraf 22 var positive overfor projektet, mens de resterende var kritiske.

Bag projektet til 60 millioner kr. stod ifølge Nordjyske Kaj Schlie, der for et par år siden solgte Brdr. Schlie’s Fiskeeksport til Leroy Sea Food Danmark. Han har i den forbindelse måttet lægge ører til lidt af hvert, fortæller han til avisen.

Aalborgs massive udviklingsprojekter. Konferencen afholdes den 26. september 2024.

- Folk har kaldt mig "rige svin", "kapitalist" med mere på sms, fordi jeg ville bygge - men det er et projekt, der kommer fra hjertet. Det skulle ovenikøbet være non profit. Et overskud fra ejendommen skulle gå til forskellige formål i Hirtshals, fortæller Kaj Schlie til Nordjyske og bekræfter, at han har brugt "et par millioner" på projektet.

Teknik- og miljøudvalget besluttede i juni 2023 at igangsætte planlægningen for projektet med en fordebat, der løb over 4 uger. Nu har politikerne så besluttet, at projektet er "for markant og dominerende i forhold til områdets karakter".

En mindre del af høringssvarene kommer fra turister, der kommer til Hirtshals for at holde ferie. Turisterne mener, "at det autentiske ved Hirtshals skal bevares, og frygter at høje huse vil fjerne charmen ved byen, ødelægge udsigten og påvirke deres oplevelse i byen negativ retning", fremgår det af referatet fra udvalgsmødet. Kommunens administration bemærker dog også, de nærmeste naboer har været kritiske overfor projektet.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS