AP Ejendomme Pihlkonsortiet har netop indgået en totalentrepriseaftale om opførelsen af selskabets kommende kontorejendom og flerbrugerhus på Marmormolen i Nordhavn.

Det bliver totalentreprenøren Pihlkonsortiet; bestående af M.J. Eriksson, Pihl & Søn og LM Byg , der kommer til at stå for opførelsen af AP Pensions kommende kontorejendom på Marmormolen i Københavns Nordhavn.

Ejendommen bliver 36 meter høj og med sine 28.000 kvm bliver den en af de største bygninger herhjemme med træ i de bærende konstruktioner, og den højeste indtil videre. Desuden får ejendommen en parkeringskælder på 6.000 kvm. Stueetagen bliver åben og indrettes med torvehal og en kantine, der efter normal arbejdstid bliver til en offentlig restaurant.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

- På Marmormolen er det vigtigt for os, at vi har en totalentreprenør, der har ekspertisen og størrelsen til at arbejde med træ som en væsentlig del af byggeriet, og det har Pihlkonsortiet, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, der samtidig oplyser, at entrepriseaftalen beløber sig til op imod 1 milliard kr.

Peter Olsson ser frem til at sætte gang i opførelsen af erhvervsejendommen på den 8.200 kvm store grund på Marmormolen.

Træ til etagebyggeri og rækkehuse - nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

- Vi vil gerne være med til at rykke på den grønne omstilling inden for byggeriet, og med vores kommende ejendom på Marmormolen har vi stort fokus på bæredygtighed. De steder, hvor vi bruger cement, vil vi arbejde på, at Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 procent lavere CO2-aftryk, kommer ind i alle konstruktionerne, fortæller Peter Olsson.

Forventningen er at kunne reducere CO2-udledningen med 6.600 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter