Virksomheder inden for tømrer- og snedkerbranchen er godt rustet til fremtidens udfordringer, men det høje renteniveau har dæmpet investeringslysten, og branchen ser ind i faldende bolig- og projektbyggerier. Det viser PwC’s brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder.

Tømrer- og snedkervirksomheder har oplevet faldende indtjening fra 1,68 millioner kr. i 2020 til 1,59 millioner kr. i 2022, men har alligevel formået at forbedre deres soliditet til nu at udgøre 40 procent mod 33 procent i 2020.

Det betyder, at virksomhederne er bedre rustet, hvis der i fremtiden skulle komme aktivitetsnedgang eller andre former for udfordringer. 30 procent af virksomhederne i tømrer- og snedkerbranchen forventer et faldende aktivitetsniveau over de kommende år, viser PwC’s brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder.

- Det er positivt at se, at tømrer- og snedkervirksomhederne står solidt rustet til de konjunkturudsving, som med jævne mellemrum rammer bygge- og anlægsbranchen. Derudover viser vores analyse, at det særligt er det stigende renteniveau og inflationen, som udgør branchens største udfordringer, fortæller Jannick Kjersgaard, partner og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen i PwC.

Bofællesskaber for seniorerne. Konferencen afholdes den 21. marts 2024.

Knap hver anden virksomhed i brancheanalysen for tømrer- og snedkervirksomheder angiver, at inflationen har haft en negativ indvirkning på deres forretning, og 6 ud af 10 tømrer- og snedkervirksomheder har oplevet et lønpres fra deres medarbejdere de seneste 12 måneder.

Ejerlederne i tømrer- og snedkerbranchen ser ind i et år med færre opgaver og mere konkurrence på grund af en opbremsning i bolig- og projektbyggerier samt offentlige byggeri, herunder i almennyttige boligbyggerier.

- Det stigende renteniveau har gjort det mere vanskeligt at få investeringskalkulerne til at hænge sammen, og det påvirker branchen negativt. Usikkerheden og en højere rente medfører i højere grad, at der kommer færre opgaver og færre byggeprojekter, afslutter Jannick Kjersgaard.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne