Arbejdet med innovative og certificerede ejendomsinvesteringer blev tirsdag hyldet med Outstanding Industry Contribution-prisen til PensionDanmarks direktør Torben Möger Pedersen ved IPE Real Estate Global Awards i Milano.

Tirsdag blev administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark tildelt æresprisen for Outstanding Industry Contribution ved IPE Real Estate Global Awards i Milano.

I motivationen fremhæves Torben Möger Pedersens engagement i udviklingen af ejendomme som et af flere nye investeringsområder for pensionsbranchen.

”Torben har ledt PensionDanmark siden stiftelsen og over tre årtier er institutionen blevet en af de af vigtigste ledere og innovatorer i Europas institutionelle ejendoms- og infrastrukturmarkeder i Europa,” lyder det i begrundelsen.

- Det er en stor ære på denne måde at blive fremhævet internationalt for vores arbejde på ejendomsområdet. Vi har en holistisk ambition om at forene stabile afkast til medlemmernes pensionsopsparing med nye standarder for klimaaftryk, beboersammensætning, samarbejder, fællesskaber og samspil med naturen. Og med denne pris har vi et meget håndgribeligt bevis på, at vi har gjort en forskel, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence.

PensionDanmark har siden 2012 arbejdet systematisk med DGNB-certificering af nye ejendomsinvesteringer, og klimaaftrykket af porteføljen er allerede nu på linje med Parisaftalens klimamål for bygninger i 2040.

Pensionkassens samlede ejendomsinvesteringer beløber sig til cirka 30 milliarder kr. Investeringerne spænder over erhvervsejendomme, boliger, hoteller, byområder og retail.

43 procent af porteføljen er DGNB-certificeret og 44 procent opfylder energikravene i EU’s taksonomi for bæredygtig finansiering. Klimaaftrykket af ejendomsporteføljen er allerede nu på linje med Parisaftalens klimamål for bygninger i 2040.

Torben Möger Pedersen træder tilbage som administrerende direktør med virkning fra den 1. oktober 2023. Peter Stensgaard Mørch, der i dag er departementschef i Finansministeriet, indtræder i PensionDanmarks direktion 15. august for at overtage posten som administrerende direktør efter et år.

Investeringsdirektør Claus Stampe indtræder som administrerende direktør, når Torben Möger Pedersen og frem til Peter Stensgaard Mørch tager over.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS