Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn har modtaget 75 forslag i idékonkurrencen om udviklingen af Refshaleøen.

Grundejerne Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn udskrev i august 2023 en åben idékonkurrence om udviklingen af Refshaleøen. Konkurrencen er netop afsluttet, og Refshaleøens Ejendomsselskab oplyser, at der er blevet indleveret hele 75 forslag fra en bred kreds af bidragsydere i idékonkurrencen for området.

De mange idéer kommer til at indgå som en del af grundlaget for programmeringen af den kommende strukturplankonkurrence i 2024. Bedømmelsesudvalget arbejder nu med udvælgelsen af de bedste forslag og fordelingen af den samlede præmiesum på 600.000 kr.

Bedømmelsesudvalget består af 5 repræsentanter for grundejerne og 2 fagdommere, arkitekterne Pernille Schyum Poulsen og Lars Juel Thiis, som er henholdsvis partner i Vandkunsten og stifter af Cubo.

Sølvkysten på Amager: Nye store projekter. Konferencen afholdes den 6. marts 2024.

De kan i deres arbejde støtte sig til en række faglige eksperter: Esben Thorlacius, partner i Over Byen Arkitekter (transformation); Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB (blandet by); Andreas Høegh, projektudviklingschef på DTU-Risø (det kreative miljø) og Rasmus Vincentz, administrerende direktør og ejer af Habitats (biodiversitet).

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn offentliggør de præmierede forslag ved en reception i Øens Haves på Refshaleøen den 25. januar 2024.

Det samlede forløb skal føre frem til udarbejdelsen af en plan for videreudviklingen af det 800.000 kvm store projektområde, der kan vokse til 1,15 millioner kvm, hvis Biofos renseanlæg på sigt fraflytter Refshaleøen.

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn vil udvikle området gennem et fælles udviklingsselskab.

I konkurrencen skulle forslagsstillerne indsende idéer inden for en række temaer, som alle repræsenterer særlige udfordringer i den kommende planlægning på øen:

1) Videreudvikling af Refshaleøens kreative miljø

2) Transformation af Refshaleøens bygninger

3) Udvikling af Refshaleøens bynatur og biodiversitet.

4) Udvikling af Refshaleøen som en blandet bydel

5) Åben kategori


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. november 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS