Henriette Berring-Langberg er ny Bæredygtighedschef i Wicotec Kirkebjerg koncernen.

Ansættelsen af en ny stærk bæredygtighedsprofil skal styrke grøn omstilling og bæredygtighed i teknikentreprenør og rådgiverfirma Wicotec Kirkebjerg. Wicotec Kirkebjerg er 100 procent ejet af Aarsleff-koncernen.

- Wicotec Kirkebjerg vil være den stærkeste spiller og foretrukne teknikentreprenør og servicepartner i byggeriet – også når vi taler om bæredygtighed. Vi vil være dem, der kan levere de bedste løsninger for vores kunder og samarbejdspartnere både, når vi taler kompetencer og grøn omstilling.

Sådan lyder det fra Henriette Berring-Langberg, som pr. 1. oktober 2024 satte sig i stolen som ny Bæredygtighedschef i Wicotec Kirkebjerg koncernen.

Selvom Henriette Berring-Langberg er den første Bæredygtighedschef i koncernen, så er bæredygtighed og særligt arbejdet med ESG ikke nyt for Wicotec Kirkebjerg, som igennem flere år har bl.a. har haft fokus på, hvordan virksomheden kan nedbringe udledning af CO2, arbejde mere cirkulært og dermed spare på virgine ressourcer samt styrke diversiteten i virksomheden.

- Igennem en årrække har vi arbejdet med bl.a. vores flåde, hvor målet er, at hele flåden på sigt skal være elbiler. Vi har også haft stort fokus på det samfundsansvar, som vi helt naturligt påtager os med at skabe en arbejdsplads i særklasse, hvor diversitet og uddannelse, ikke mindst i forhold til lærlinge, er noget vi har stort fokus på. Samtidig er vi med til at sikre den grønne omstilling, når vi etablerer fjernvarme og installerer varmepumper, siger Brian Bebe Andersen, som er direktør for forretningssupport.

Han fortæller desuden, at Wicotec Kirkebjerg har fokus på at arbejde med cirkularitet og med at energioptimere byggepladserne, nedsætte ressourceforbruget og på at reducere påvirkningen af nærmiljøet, bl.a. emissioner fra koncernens maskinpark.

- Vi synes, at vi er godt i gang, men med ansættelsen af Henriette i den nyoprettede stilling som bæredygtighedschef, tager vi et både stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, for at blive endnu bedre til at levere på den bæredygtige dagsorden, både internt og for vores kunder og samarbejdspartnere, siger Brian Bebe Andersen.

Spændende bæredygtighedsrejse

Henriette Berring-Langberg kommer fra en stilling som bæredygtighedschef i Brødrene Dahl og Saint-Gobain Distribution Denmark. Og det er en både fagligt og strategisk stærk profil, som er vant til at håndtere processer inden for bæredygtighed i et tværfagligt miljø fra strategisk niveau til operationel implementering, som nu står i spidsen for den grønne omstilling i Wicotec Kirkebjerg-koncernen.

- Wicotec Kirkebjerg er på en spændende og vigtig bæredygtighedsrejse, som jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af og drive fremad. Der er allerede gang i mange gode initiativer, og samtidig er der plads til endnu mere udvikling og fokus, for vi ønsker at være den, der går forrest inden for vores branche. For mig er det vigtigt, at vi sikrer forankringen igennem hele organisationen og det starter med en visionær bæredygtighedsstrategi, som organisationen og forretningen kan se sig selv i, og som kan danne et stærkt fundament for det fortsatte arbejde med den grønne omstilling i hele Wicotec Kirkebjerg koncernen, siger Henriette Berring-Langberg.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS