Frederikssund Kommune har offentliggjort visionerne for den nye stationsby Vinge mellem Frederikssund og Ølstykke. Visionerne skal danne grundlag for Vinges helhedsplan, som forventes klar i første halvdel af 2013. To tegnestuer står bag planerne.

Tegnestuerne Henning Larsen Architects og Effekt har sammen med Frederikssund Kommune udformet visionerne og en række uddybende beskrivelser af Vinges station, trafiksystem, byens grønne hjerte mm. som skal danne grundlag for den helhedsplan, som arkitektteamet nu
går i gang med at tegne.

Teamet har tidligere deltaget i idekonkurrencen for den nye by ”Vinge”, og blev i foråret udpeget som det team der sammen med Kommunen skal udarbejde helhedsplanen og dermed føre Vinge frem til de første byggerier, som forventes påbegyndt i 2014.

Programmet bygger videre på og udbygger de tidligere ideoplæg med en række ideer, visioner og kreative ønsker som svarer til byudviklingens kunst anno 2012.

Samtidig lægges der op til en planlægning, som tager højde for, at udviklingen af en hel by over mange år er nødt til at rumme fleksibilitet, så byen kan udvikle og tilpasse sig fremtidens krav, ideer og udvikling.

Kommunens krav og forventninger til den nye by er bl.a.:


Straks efter at programmet er vedtaget i byrådet, skal arkitektteamet med Henning Larsen Architects og Effekt i spidsen løfte opgaven med at tegne den endelige helhedsplan, som forventes færdig i foråret 2013.

Frederikssund Kommune forventer at det første byggeri påbegyndes i 2014.

Vinge er hovedstadsområdets største sammenhængende byudviklingsområde, fylder ca. 3,5 millioner kvm og vil med tiden blive en by med ca. 12.000 indbyggere med dertil hørende skole, daginstitutioner, idrætsfaciliteter osv.

NB - ByensEjendom afholder den 22. november 2012 en konference om "Guldbæltet nord for København".


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS