Entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek.

På Amager mellem Røde Mellemvej og Englandsvej ligger Urbanplanen - et af Københavns største almene boligområder. Der bliver i disse år pustet endnu mere liv i Urbanplanen, da Københavns Kommune har søsat en større modernisering af kvarteret.

Som led i Urbanplanens udvikling har det lokale bibliotek, Solvang Bibliotek, stået over for en totalrenovering, og i samarbejde med projektets bygherre Byggeri København og totalrådgiver Tredje Natur har entreprenøren Pihl & Søn stået for at udføre de nye og moderne rammer til biblioteket.

Det lokale bibliotek har fået et nyt indgangsparti og en mere åben facade ud mod pladsen foran, nyt ABA anlæg, renovering af beton i krybekælder, udskiftning af tag og vinduer samt udskiftning af alle tekniske installationer. Desuden er der etableret et større aktivitetsrum i midten af biblioteket - der hvor der tidligere var gårdrum. Forud for dette har Pihl & Søn udført miljøsanering inkl. håndtering af asbest.

De nye rammer for biblioteket skal indeholde mere end bøger, idet Solvang bibliotek også skal fungere som lokalt kulturhus med plads til forskellige kulturaktiviteter målrettet de mange lokale borgere.

"Når man renoverer, skal man hele tiden forholde sig til den eksisterende bygning, og vi sætter os derfor altid ind i den bygning, vi arbejder med. På den måde er vi godt forberedte og ved, hvad vi roder med. Skulle der alligevel opstå uforudsete udfordringer, trækker vi på vores erfaring på tværs af flere fag. Det har fx gjort sig gældende, da vi opdagede asbest i bibliotekets loft- og tagkonstruktion. Det fik vi fjernet på professionel vis, og vi står i dag med et flot og indbydende bibliotek, som vi er stolte af," siger adm. direktør i Pihl & Søn, Frank Aarslew-Jensen.

Foruden at være et folkebibliotek er Solvang Bibliotek også skolebiblioteket for Dyvekeskolen, som biblioteket er sammenbygget med. Under transformationen af biblioteket har der været etableret et midlertidigt skolebibliotek på Dyvekeskolen, så skolebørnene, som de eneste, har haft mulighed for at låne bibliotekets materialer under nedlukningen, mens de øvrige lånere har måttet benytte sig af andre biblioteker.

Sammen med bygherre og totalrådgiver har Pihl stået for kommunikation og møder med både brugere og naboer med hensyn til bl.a. adgangsforhold og sikker færdsel omkring byggepladsen, som entreprenøren også har måttet indrette af flere omgange netop for at tilgodese skolens og bibliotekets drift.

"Det har fra start været vigtigt for os at tilgodese brugerne. Under renoveringen har vi haft en tæt koordinering med skolens ledelse i forhold til afspærring, sikkerhed og adgangsveje. Vi har udført støjende arbejde på skæve tidspunkter af hensyn til skolen, fx blev test af brandalarmering udført i helligdagene," fortæller Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i Pihl & Søn.

Fornyet liv til Urbanplanen

Et centralt punkt i byfornyelsen af Urbanplanen har været opførslen af en ny fritidsinstitution for 448 børn i 3 etager samt en indhegnet specialfritidsinstitution i 2 etager til 76 børn med særlige behov.

Udover totalrenoveringen af Solvang Bibliotek har Pihl & Søn, sammen med kollegaerne i LM Byg, også været hovedentreprenør på opførelsen af de to institutioner. I november 2023 kunne Pihl & Søn fortælle, at de havde færdiggjort og afleveret institutionsbyggeriet til en tilfreds bygherre efter et godt bygge- og samarbejdsforløb.

Pihl & Søn har ligeledes stået for omlægning af Remisevej og Urmagerstien og anlagt ny tilkørselsvej med fliser og asfalt samt et større LAR- og skybrudsanlæg til opsamling af regnvand fra en del af Urbanplanen Syd.

Med det samlede projekt i Urbanplanen Syd har entreprenøren haft stor en rolle og et godt samarbejde med bygherre i realiseringen af kommunens ambitioner om at skabe fornyet liv i området med bedre forhold for børn og familier i lokalområdet.


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS