Et særligt udvalg nedsat af Fredericia Kommune anbeflaer at bygge en nye skole på Indre Ringvej fremfor at renovere 2 eksisterende skolebygninger på Kirstinebjergskolen. Udvalget vil afholde en arkitektkonkurrence i forbindelse med byggeriet.

Efter 4 måneders intenst arbejde er udvalget for Fremtidens Skole klar til at præsentere deres anbefalinger for Økonomi- og Erhvervsudvalget.

”Vi har i udvalget set nærmere på mulighederne for at renovere vores eksisterende skoler kontra bygge en ny. Jeg er først og fremmest glad for, at udvalget nu er nået i mål og kan fremlægge sine anbefalinger efter en god proces. Efter en grundig proces, hvor vi har fået gode input fra de relevante parter, er vi nået frem til, at vores anbefaling er at bygge en ny skole i stedet for at renovere de to bygninger på Havepladsvej og Indre Ringvej” fortæller Kirsten Hassing Nielsen, formand for udvalget for Fremtidens Skole.

Udvalget har i forhold til deres anbefalinger især lagt vægt på utidssvarende fysiske rammer i forhold til fremtidens læringsmiljø, behovet for fleksible fysiske rammer, pladsbehov i forhold til de forventede antal elever samt økonomiske hensyn.

Udvalget anbefaler, at den nye skole finansieres inden for det afsatte beløb til skolerenovering på 227 millioner kr. Skolen skal stå klar i 2030.

Kommende udbud

Derudover foreslår udvalget, at der arbejdes videre med en totalentreprise og et omvendt udbud, samt at der i processen bliver indtænkt en arkitektkonkurrence.

Kommunen skal også arbejde videre med at sikre en stor fleksibilitet i løsningen, så skolen fremtidssikres. Endelig lægger udvalget vægt på en involverende proces, hvor relevante eksterne aktører får mulighed for at komme med input.

Alle udvalgets anbefalinger er samlet i en rapport, der også kort opridser processen og det materiale og input, som Udvalget for Fremtidens Skole er blevet præsenteret for.


Ny udbudslov KURSUS

Afholdes 29. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.45

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne