Arbejdernes Landbank tror på en rentenedsættelse i juni 2024 som følge af den faldende inflation.

Inflationen fortsætter ned i eurozonen. Og tilmed lidt mere end ventet. Det er godt nyt. Inflationen har nu været under 3 procent i et halvt år og fortsætter stadig med små skridt i den rigtige retning. Også ker­ne­in­f­la­tio­nen daler, som er en god rettesnor for det underliggende inflationspres. Med den fortsat faldende inflation er døren åben for ren­tes­ænk­nin­ger indenfor en overskuelig fremtid.

Arbejdernes Landsbank tror på ren­te­ned­sæt­tel­se i juni 2024. Man skal nok ikke sætte næsen op efter, at renten allerede bliver sat ned til rentemødet i næste uge, som vil være en overraskelse. Det vil også bringe European Central Bank, ECB ud af balance i forhold til deres tidligere signaler. Derfor er rentemødet i juni pejlemærket for den første ren­te­ned­sæt­tel­se lige nu.

Udsigten til ren­tes­ænk­nin­ger vil smitte af på de danske boligrenter. Særligt de variabelt forrentede lån er påvirkede af renterne hos ECB, hvor de kraftige ren­testig­nin­ger nu er afløst af små rentefald. Boligrenterne er steget væsentligt gennem de seneste år, hvor de fleste boligejere med variabel rente havde en rente i negativ for to år siden, så lyder renten tæt på 4 procent i dag. Arbejdernes Landsbank forventer, at renten vil falde yderligere gennem 2024, hvis ECB sænker renterne, som er vores forventning.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS