Det københavnske ejerlejlighedsmarked er i en liga for sig. Mens udbuddet af ejerlejligheder i maj steg i hele landet, faldt det i København, viser nye tal.

Selvom udbuddet af ejerlejligheder steg på landsplan i maj 2024, var der ét sted, hvor antallet af ejerlejligheder til salg faldt - nemlig i landets hovedstad. I starten af juni lå udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune 5,1 pct. lavere end samme tidspunkt måneden forinden. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Det er kommuner som Aarhus, Odense og Aalborg, der driver det stigende udbud af ejerlejligheder. Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate, som har kigget nærmere på udviklingen, er det langtfra overraskende.

-Selvom der gennem en årrække er flyttet arbejdspladser og uddannelsessteder ud af hovedstaden, er det stadig København, som tiltrækker flest nye indbyggere. I de sidste 2-3 årtier har København gennemgået en stor transformation. Hvor den i 1990'erne og tidligere, var slidt og uindbydende, er København i dag en både pulserende og gennemrenoveret metropol, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Det er især blandt yngre generationer, at København har opnået en høj status.

-De københavnske gader myldrer af liv, og hovedstaden er en magnet for de yngre generationer, som flytter til både for at studere og arbejde. Den udvikling sætter sig ikke overraskende i en stigende efterspørgsel på boliger. Og da opførelsen af nye boliger ikke har fulgt med efterspørgslen, er både priserne steget mere end i resten af landet samtidig med, at markedet i perioder er blevet støvsuget for ejerlejligheder, siger Thomas Hovgaard.

Han peger derfor for på behovet for flere københavnske ejerlejligheder.

-Der er næsten altid en lidt panisk stemning på det københavnske boligmarked hen over sommeren, da august er den største flyttemåned. Mange starter på ny uddannelse, og mulighederne for at finde en bolig, der er til at betale, er begrænsede. Det gælder både ejerlejligheder og lejeboliger. Derfor bør flere mindre boliger, der er til at betale for lavere indkomster, overvejes kraftigt, når næste etape af udbygningen af hovedstaden planlægges, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.