Colliers har formidlet en sale-leaseback transaktion af en logistikejendom på vegne af System Transport. Ejendommen, der er under opførelse, udgør 37.300 m² og står færdig i 2025.

For anden gang på to år har Colliers forestået en salgsproces på vegne af System Transport i forbindelse med virksomhedens ønske om nye logistikfaciliteter til at understøtte virksomhedens vækst.

Ejendommen opføres i totalentreprise af KT Erhvervsbyg og er klar til indflytning i Q2’2025. Allerede i foråret 2024 flytter System Transport ind i en anden ejendom overfor, og logistikfirmaet sætter dermed et væsentligt fodaftryk på erhvervsområdet i det nordlige Vejle.

”Vi har gennem de seneste år oplevet en solid vækst i System Transport. For at understøtte denne vækst yderligere har vi gennemført to sale-leaseback-transaktioner, som gør os i stand til at allokere yderligere kapital til at vækste vores forretning, samtidig med at vi effektiviserer vores processer markant for derved at øge vores bundlinje. Vi har i begge transaktioner engageret Colliers som rådgiver, da de har stor erfaring med dette segment og
strukturering af denne type transaktioner. Colliers har igennem hele processen været en stærk rådgiver, som har sikret nogle gode vilkår for os.” -Tony Jakobsen, CEO System Transport

Ejendommen erhverves af Northstar Real Estate på vegne af et dansk investorkonsortium. Northstar Real Estate er et Private Equity selskab, der er specialiseret i strukturering og eksekvering af ejendomsinvesteringer og forvalter en række fonde på vegne af nordiske investorer, herunder inden for logistik og industri. Bag Northstar Real Estate står Frederik Kock, som i mere end 8 år har været ansvarlig for de danske ejendomsaktiviteter hos en stor nordisk investeringsbank, samt Mads Kærsgaard, der ligeledes har en fortid i samme investeringsbank.

Anders Holm og Hans Holmann, som begge har været tilknyttet sagen fra idestadiet, udtrykker tilfredshed med handlen og parternes involvering: “Salget af endnu en stor sale-leaseback-ejendom for System Transport er et godt eksempel på, at logistiksegmentet er et meget attraktivt investeringsområde med stor interesse fra både danske og udenlandske investorer.” -Hans Holmann, erhvervsmægler, Colliers Vejle.

Transaktionen er varetaget af Colliers i et samarbejde mellem Colliers’ Capital Markets-team i Aarhus og Colliers’ afdeling i Vejle. Sælger er blevet rådgivet af bl.a. Andersen Partners. Køber er blevet rådgivet af Lundgrens, Niras og Grant Thornton.


Logistik og industri - fart på nye muligheder

Afholdes 5. september 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Efterspørgselen efter moderne lager-, logistik- og produktionsfaciliteter ligger fortsat højt. Dette medfører stigende priser og en meget lille tomgang i de bedste ejendomme, da virksomhederne søger plads til øget nethandel, optimering af forsyningslinjer og…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.