Den 4.000 kvm store Købmandsgård fra 1878 midt i domkirkebyen har fået ny ejer, som investerer i sjællandske ejendomme. Salget blev håndteret af mæglerfirmaet Lintrup & Norgart. De nye ejer overvejer at omdanne erhvervslokaler i ejendommen til boliger.

Købmandsgården ud til Stændertorvet i det centrale Roskilde har skiftet ejer for 93 millioner kr. Den 139 år gamle strøgejendom rummer i gadeplan blandt andre Masai-tøjkæden, flere andre butikker og cafeer – og ovenpå kontorer og enkelte boliger.

- Det er en flot ejendom med meget høj vedligeholdelsesstand. Vi investerer i velbeliggende ejendomme på Sjælland, helst i større byer fra Næstved og nordpå og med 2 nuller sidst i postnummeret. Priserne i København er kommet meget højt op, og vi tror, at det merafkast, der er på ejendomme i sjællandske byer, overstiger den ekstra risiko ved udlejningen. Vi foretrækker boligejendomme, men det kan også være veldrevne blandede ejendomme som her, siger administrerende direktør Claus Frøkjær-Lorendsen fra Investeringsselskabet Købmandsgården med adresse i Køge.

Ejerkredsen er en række forretningsfolk med rødder i det sjællandske.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr. 2018-2028. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

- Vi bruger lidt ekstra penge på Købmandsgården. Der er lidt byggeret, og en cykelhandler er flyttet – nogle af lagerlokalerne over gadeplan håber vi at kunne omdanne til boliger, mens butikslokalerne skal lejes ud igen. Når og hvis der bliver kontorer ledige i ejendommen, vil vi overveje at omdanne dem til boliger, fortæller Claus Frøkjær-Lorendsen.

Salget blev foretaget af erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart, som også har fået til opgave at skaffe lejere til de ledige kvm.

- Vi kan mærke, at en del investorer søger lidt væk fra den hårde konkurrence om investeringsejendomme i København. Særligt købstæder som Roskilde og Køge er genstand for stigende interesse, og vi er glade for at have medvirket til en af årets største transaktioner i Roskilde, siger administrerende direktør og partner Stig Lintrup.

Sælgerne er 2 brødre, som i mange år selv drev håndværksvirksomhed fra lokaler i Købmandsgården, men nu nyder deres otium.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032