Uddannelsesinstitutionen SOSU H vil etablere sig i den nye uddannelsescampus i Ørestad.

I begyndelsen af september 2024 kunne By & Havn løfte sløret for et samarbejde med TEC om at etablere en ny uddannelsescampus på Hannemanns Allé i Ørestad. Nu vil endnu en uddannelsesinstitution være med til at skabe et nyt elevmiljø i nye, velfungerende rammer på en attraktiv lokation i København.

Det er uddannelsesinstitutionen SOSU H, som nu melder sig på banen og ønsker at være en del af det nye campus i Ørestad. SOSU H udbyder erhvervsuddannelser inden for omsorg, sundhed og pædagogik og færdiguddanner omkring 1.400 elever om året. Uddannelsesinstitutionen forventer vækst i antallet af elever i de kommende år, på baggrund af det stigende behov for faglært arbejdskraft i sundhedssektoren.

"Med etablering af campus i den voksende Ørestad kan vi tilbyde uddannelsesmuligheder i et attraktivt elevmiljø tæt på oplæringssteder og elever. Det mener vi, er en del af løsningen på behovet for, at flere vælger en erhvervsuddannelse. Campus er samtidig en del af SOSU H’s langsigtede strategiske indsats med at sikre en bæredygtig uddannelsesinstitution, og vi glæder os til den fortsatte proces," siger Jeppe Rosengård Poulsen, direktør i SOSU H.

Visionerne tæller fællesområder som værksteder, udearealer og kantine samt oprettelsen af et EUD-kollegie, der tilsammen kan skabe et stærkt, kreativt og inspirerende elevmiljø på tværs af forskellige uddannelser og lokalmiljø.

By & Havn er sammen med SOSU H og TEC i dialog med Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune om den kommende lokalplan for Hannemanns Allé, som skal indeholde campus, boliger og erhverv.

Næste skridt er startredegørelse – en indledende politisk behandling - som parterne er i gang med at udarbejde materiale til.

Lokationen som undersøges ligger på Hannemanns Allé i Ørestad Syd overfor Royal Arena og tæt på Ørestad Station og Metrostation.

I By & Havn er der stor glæde over, at så mange erhvervsrettede uddannelser ønsker at blive en del af Ørestad og håber på, at endnu flere kan se en mulighed i at blive en del af et stærkt campusmiljø. Adm. direktør Anne Skovbro, siger:

"By & Havn hilser SOSU H varmt velkommen i samarbejdet om at tiltrække flere erhvervsuddannelser til en ny campus i Ørestad. Jo flere uddannelser, jo mere synergi kan der skabes på tværs af uddannelserne og skabe liv i lokalmiljøet i Ørestad og på Amager. Vi arbejder på at flere uddannelsesinstitutioner bliver en del af samarbejdet," siger Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.