Sønderborg Kommune har overtaget Sønderborg Vandrerhjem, hvor den indretter 60 midlertidige lejemål til studerende.

Vilkårene for at drive vandrerhjem har ændret sig, og ejeren af Sønderborg Vandrerhjem ønsker derfor ikke længere at drive vandrehjemmet og ønsker at sælge. Derfor køber Sønderborg Kommune vandrerhjemmet og skaber plads til ca. 60 midlertidige lejemål til studerende.

Den nuværende ejer ønsker at afhænde Sønderborg Vandrerhjem på Kærvej 70, og Sønderborg Kommune køber ejendommen tilbage, da kommunen har forkøbsret. Og der er også allerede planer for vandrerhjemmet, for det skal i en periode fremover være studieboliger.

Det glæder borgmester Erik Lauritzen, at købet af vandrerhjem kan være med til at skaffe boliger til studerende.

- Vi har i Byrådet over en længere periode været i gang med at etablere både flere permanente og midlertidige studieboliger i Sønderborg sammen med gode samarbejdspartnere. Da ejeren af Sønderborg Vandrerhjem ønsker at sælge, opstår der en rigtig god mulighed for at omdanne vandrerhjemmet på Kærvej til studieboliger, og det er med til at understøtte Byrådets vision om at være en stærk og attraktiv uddannelsesby med gode studieboliger, siger han.

Der er i dag 52 værelser på vandrerhjemmet, og det vurderes at enkelte værelser kan opdeles, så der oprettes i alt 60 lejemål til studerende. Derudover skal køkkener renoveres samt at ventilation og brandtilsyn opdateres.

- Antallet af studerende har været markant stigende i Sønderborg, og tilgangen af studerende forventes at stige yderligere de kommende år. Det giver os et positivt problem, for det giver mangel på studieboliger. Det er vi i Byrådet nu med til at løse ved at købe vandrerhjemmet, som gør, at vi får flere, bynære studieboliger, siger første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt.

Den samlede købspris for Sønderborg Vandrerhjem bliver 14,7 millioner kr.


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. november 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS