Boligmarkedet kom stærkt ud af september måned, hvor priserne holdt højt niveau. Dog gik sommerhusmarkedet lidt ned i gear, men det var forventet, lyder vurderingen.

De gode takter på boligmarkedet fortsatte også i september 2024 for især villaer og ejerlejligheder, hvor salgspriserne igen fortsatte opad. Modsat er det gået for sommerhusene, hvor der i september skete et mindre prisfald efter en periode, hvor priserne er blevet ved med at stige siden foråret. Det fremgår af nye tal fra Boligsiden, som netop er blevet offentliggjort.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer steg i september fra 17.392 kr./kvm til 17.438 kr./kvm svarende til 0,3 procent, mens kvadratmeterprisen for ejerlejligheder steg fra 35.732 kr./kvm til 35.852 kr./kvm, svarende til 0,3 procent. Kvadratmeterprisen for fritidshusene faldt i samme periode fra 23.406 kr./kvm til 23.360 kr./kvm, svarende til 0,2 procent.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate er det ikke videre overraskende, at markedet for helårsboliger fører an i forhold til fritidshusene.

-Selvom det går ret godt i dansk økonomi med høj beskæftigelse og faldende renter, befinder vi os stadig på bagkant af inflationen, og der tegnes i medierne et trusselsbillede, som de færreste kan undgå at blive påvirket af med opfordringer til at forberede sig på kriser. I den optik bliver behovet for fritidsboliger nok mindre presserende. Der er need to og nice to. Og her hører et sommerhus til sidstnævnte, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Prisfaldet på sommerhuse er dog kun beskedent og giver ikke anledning til bekymring.

-Prisudviklingen i september viser, at boligmarkedet stadig er bomstærkt og karakteriseret ved høj tillid. Både prisstigningerne og prisfaldene er så små, at vi betragter det som et samlet boligmarked, der stadig er uhyre resistent over for ydre påvirkninger som krige og konflikter, siger Thomas Hovgaard og fortsætter:

-De færreste tænker, at de skal købe et sommerhus, når det bliver efterår og mørkt. Den tanke indfinder sig oftere i foråret, hvor timerne bliver lysere og tanken om en grillaften i haven kommer tættere på. Så vi kommer nok til at se et sommerhusmarked, som går ind i en mere passiv periode nu og vågner op til dåd igen i det tidlige forår. Til gengæld kan det som køber typisk godt betale sig at handle sommerhus om vinteren, siger Thomas Hovgaard.


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. november 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.