Fredriksberg Kommune skærper lokalplanernes krav om, at mindst 25 procent af nye boliger skal være almene.

Der er 7.212 almene boliger på Frederiksberg, hvilket svarer til 12,7 procent at den samlede boligmasse på cirka 56.825 boliger. Aktuelt er der flere almene boliger på vej på Peter Bangsvej, Nordre Fasanvej og Peter Graus Vej, men kommunen vil have endnu flere almene boliger.

Fremover skal 25 procent af nye boliger være almene, og det er kun i meget få tilfælde, der kan gøres undtagelser, for eksempel hvis projektets husleje er på linje med almene boligers.

- Frederiksberg skal være for alle pengepunge, men det er en stor udfordring at holde fast i, for vi er oppe mod stærke markedskræfter, som vi ikke bare kan regulere politisk. Men det, vi kan gøre, er at stille krav til nye byggerier om, at der også bliver bygget alment. Det krav skærper vi nu, så vi sikrer, at der ved store nye byggerier, for eksempel på Hospitalsgrunden, som vi overtager fra 2027, bygges boliger for mennesker med almindelige indkomster. Samtidig fortsætter vi alle de øvrige indsatser i samarbejde med boligorganisationerne for at skabe en fornuftig boligsammensætning, siger Frederiksberg Kommunes borgmester Michael Vindfeldt (S).

Plejeboliger for 25 milliarder. Konferencen afholdes den 9. april 2024.

Et af de seneste eksempler på nye almene boliger er Adolphinegården på C. F. Richs Vej, hvor en privat bygherre byggede 225 ungdomsboliger og tilføjede 24 almene familieboliger. Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Erhvervsstrategiske udvalg, Lone Loklindt (RV) ser frem til endnu flere af den slags eksempler.

- Tidligere var der flere muligheder for, at en bygherre kunne blive undtaget fra 25 procents reglen. Med denne skærpelse understreger vi, at udgangspunktet er, at der i nye projekter altid skal bygges mindst 25 procent almene boliger, og at der kun er i ganske særlige tilfælde kan undtages fra den regel. Tidligere kunne mindre projekter pr. automatik undtages på grund af størrelsen alene, men sådan er det ikke fremover; der kommer det an på en konkret vurdering i alle tilfælde, siger hun.

- På sigt er det også ambitionen, at der også kan sættes mål om flere andelsboliger og ejerboliger i kommuneplanen, men her har vi brug for hjælp fra Christiansborg først, uddyber hun.

Skærpelsen indgår i et tillæg til den gældende kommuneplan, som trådte i kraft den 22. november 2023.


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 11. marts 2025

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne