Flere funktioner er rykket ud af sygehuset i Næstved, og derfor sættes 1/3 af bygningerne til salg i takt med, at sygehusets 14 etager høje bygning bliver renoveret.

Ifølge SN.dk sættes de gamle røde sygehusbygninger ved Farimagsvej samt de gule administrationsbygninger og boliger ved Herlufvænge lige nord for sygehuset i Næstved til salg.

- Det handler om udvikling og afvikling. I første omgang indebærer planen en renovering af betonhøjhuset og de afdelinger af sygehuset, der er forbundet via underjordiske tunneller. Det bliver fremtidens Næstved Sygehus, og når bygningerne er renoveret, kan vi flytte funktioner fra de røde sygehusbygninger, som dermed bliver overflødige og gjort klar til salg, siger byggechef i Region Sjælland, Kurt Reitz, til SN.dk.

NB! Næstved: De store projekter. Konferencen afholdes d. 14. maj 2019.

Frem mod 2020 ombygges og moderniseres de bygninger, der skal forblive en del af Næstved Sygehus, for 90 millioner kr. Sygehuset mistede status som akutsygehus i 2010, men det skal fortsat fungere som specialsygehus.

Borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen håber ifølge SN.dk, at praktiserende læger eller andre sundhedspersoner kan bruge bygningerne og den bynære placering de gamle røde sygehusbygninger ved Farimagsvej.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS