Halifax Hovedbibliotek er blevet hædret med en Governor General's Medal for sit enestående nye offentlige bygningsdesign, skabt af Schmidt Hammer Lassen Architects i team med den lokale arkitektvirksomhed Fowler Bauld & Mitchell.

Det ny Halifax Hovedbibliotek åbnede i december 2014 som et flagskib for de resterende 14 lokalbiblioteker, der betjener hele kommunen. Hver fase af den arkitektoniske designproces er blevet gennemført med offentlige høringer, der førte til et bæredygtigt design og et engageret lokalsamfund, der har taget bygningen til sig med over 2 millioner besøgende i løbet af bibliotekets første år.

Biblioteket er blevet tildelt Governor General's Medal in Architecture 2016, som hædrer fremragende design i Canada og uddeles af Det Kongelige Arkitektur Institut i Canada (RAIC) og Canadas Kunstråd.

NB! Jylland: Certificering - nye krav i Byggeloven. Seminaret afholdes d. 27. oktober 2016.

- Denne enestående nye folkelige bygning er et mødested for lokalsamfundet og afspejler mangfoldigheden af sine brugere samt byder på mange flere aktiviteter end det traditionelle bibliotek. På toppen af denne moderne institution af det 21. århundrede ligger Halifax Living Room: Et indbydende, lyst, og legende offentligt rum med udsigt over Halifax by og havn. Andre rum giver plads til læring, læsning, motion, studier, afslapning og spil. Receptionens generøse atrium med sin smukke trappe er centrum og skaber forbindelse mellem funktioner og brugere. Juryen roser processen med den tidlige brugerinvolvering, som førte til designet, og offentlighedens begejstring for bygningen er et bevis på dets værd, lyder det fra juryen bag prisen.

Halifax Hovedbibliotek er Schmidt Hammer Lassen Architects andet færdigbyggede projekt i Canada, hvor det første, Highlands Branch Bibliotek i Edmonton, åbnede i oktober 2014. Arkitektvirksomheden er aktiv på det nordamerikanske marked og internationalt anerkendt for sin åbne og offentlige tilgang til arkitektur.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder