Entreprenørvirksomheden Rizzani de Eccher udtrykker dyb frustration over Region Hovedstadens beslutning om at ophæve kontrakten om projektering og opførelse af Nyt Hospital Bispebjerg.

Ophævelsen, der kom den 15. marts, er højst uventet, da en ny aftale mellem Region Hovedstaden og Rizzani de Eccher blev indgået så sent som i januar 2024, skriver det italienske entreprenørfirma i en pressemeddelelse.

Den indeholdt en ny finansieringsmodel, der muliggjorde reaktivering af hele forsyningskæden. Der blev indgået 85 aftaler med leverandører, underleverandører og rådgivere. Siden da er byggeriet kommet op på fuld kraft med mere end 110 bygningsarbejdere på byggepladsen.

På trods af at projektet var tilbage på sporet uden nævneværdige forsinkelser, besluttede Region Hovedstaden uden varsel at ophæve kontrakten og afviste enhver reel dialog med Rizzani de Eccher – end ikke angående en eventuel problemfri overdragelse for at sikre projektet og alle involverede parter.

Rizzani de Eccher bestrider på det kraftigste de påståede grunde til ophævelsen og vil forsvare sine rettigheder. Som følge af projektets store betydning for borgerne i Region Hovedstaden er Rizzani de Eccher naturligvis stadig åben for at drøfte et samarbejde om en smidig overlevering af det arbejde, der er
afsluttet indtil nu.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND