De 23 præmierede forslag i den åbne idékonkurrence for Refshaleøen er nu blevet offentliggjort.

Refshaleøens Ejendomsselskab, By & Havn og de udpegede fagdommere har offentliggjort de i alt 23 præmierede forslag i den åbne idékonkurrence for Refshaleøen. I alt blev 75 idéforslag indleveret i konkurrencen.

- Vi er glade og taknemmelige for de mange gode idéer, vi har modtaget. Hele 75 gennemarbejdede forslag fortæller os, at Refshaleøen har en særlig plads i folks hjerter, og at mange ønsker at bidrage, når vi skal videreudvikle øen i respekt for dens mange nuværende kvaliteter. De 23 præmierede forslag afspejler i deres helhed den mangfoldighed, vi også har forsøgt at formulere i vores vision for området, siger Jes Transbøl, administrerende direktør for Refshaleøens Ejendomsselskab.

Det samlede forløb skal føre frem til udarbejdelsen af en plan for videreudviklingen af det 800.000 kvm store projektområde. Hvis Biofos renseanlæg på sigt fraflytter Refshaleøen, vil det samlede projektområde kunne vokse til 1,15 millioner kvm.

- Vi er nu nået halvvejs i denne toårige proces, hvor vi skal have alle gode idéer og perspektiver på bordet. Idékonkurrencen er endnu et vigtigt skridt, og alle 75 forslag har en vigtig rolle som inspiration til den strukturplankonkurrence, vi udskriver efter sommeren 2024, siger Ingvar Sejr Hansen, udviklings- og salgsdirektør for By & Havn.

Fakta

Se de 23 præmierede forslag, og læs bedømmelserne

Se alle 75 indleverede forslag


Ungdomsboliger på et modent marked

Afholdes 10. september 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Endnu for ganske få år siden syntes det som om efterspørgselen på studieboliger har været umættelig. Derfor har vi igennem flere år oplevet et boom i byggeriet af studieboliger, der i høj grad blev opført af private developere sam de…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter