Realdania støtter udvikling af 9 fællesskaber og steder for ældre rundt om i landet gennem sin indsats ”Steder vi mødes”.

Vi bliver flere ældre, og ensomheden blandt os stiger. Samtidig har vores byer og lokalsamfund i de sidste årtier udviklet sig på en måde, som skaber større fysiske afstande, og gør det svært for især ældre med mindre mobilitet at deltage i fællesskaber og aktiviteter væk fra hjemmet.

Indsatsen ”Steder vi mødes” tager fat på udfordringen og støtter udviklingen af en række lokale mødesteder, som giver ældre mennesker bedre muligheder for at tage del i det lokale liv og fællesskab. Ud over at være ældrevenlige og inkluderende skal mødestederne også ligge i forlængelse af de steder, hvor ældre mennesker allerede færdes og kommer til daglig. Som f.eks. den lokale købmand eller det lokale sundhedshus.

Indsatsen er delt i 2 faser. I første fase har kommuner, foreninger og andre aktører kunnet søge om støtte til at udvikle projektideer, dvs. til konsulentydelser til at udvikle idekoncept, organisering, driftsmodel, finansiering m.m.

I anden fase har de 9 projekter, som nu er udvalgt, mulighed for at søge støtte til etablering af deres mødested. Det er ambitionen, at projekterne kan inspirere aktører på feltet, som f.eks. kommuner, frivillige foreninger og almene boligorganisationer og boligafdelinger.

De 9 udvalgte projekter har alle til fælles, at de ligger i allerede eksisterende bygninger. Flere af dem også i tilknytning til andre aktiviteter i bygningerne. F.eks. sundhedshuse.

Følgende projekter er udvalgt:


Projekterne skal nu bruge resten af 2024 på at udvikle deres ideer. I foråret 2025 kan projekterne søge om op til 5 mio. kr. i støtte til realisering.

Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i Realdania siger: ”Vi er rigtig glade for alle de gode ideer, der er kommet ind. De ni projekter er alle sammen nyskabende bud på, hvordan man kan bruge steder med hverdagsfunktioner til flere ting - som så styrker mulighederne for at være med i fællesskabet. Derudover er det også en styrke, at der er flere aktører om dem, f.eks. både kommuner og frivillige. Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen af alle de gode ideer.”


Den nye Planlov KURSUS

Afholdes 10. december 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Kursusbeskrivelse

Den nye Planlov - Lov nr. 1790 af 28. december 2023 er nu vedtaget.

Ændringerne i planloven vedr. bl.a:

  • Krav om strategisk planlægning for bymidter
  • Mulighed for planlægning for 0 parkeringspladser:
  • Ændringer §…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS