Rambøll tilslutter sig som den eneste rådgivningsvirksomhed Global Offshore Wind Alliance.

Som den eneste rådgivningsvirksomhed slutter Rambøll sig i dag til Global Offshore Wind Alliance (GOWA), der er et offentligt/privat forum, der har til formål at understøtte en hurtigere udbredelse af havvind på globalt plan. Rambøll trådte formelt ind i alliancen ved en underskriftsceremoni under New York Climate Week.

GOWA blev grundlagt af den danske regering, Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) og Global Wind Energy Council (GWEC). Alliancen samler 14 lande og nøgleaktører i vindindustrien om det fælles mål at opnå en havvindkapacitet på mindst 380 GW i 2030 og 2.000 GW i 2050.

- Havvind er et centralt element i bestræbelserne på at reducere CO2-udledningen og modvirke klimakrisen, og vi ser frem til at samarbejde med GOWAs medlemmer om en ambitiøs, hurtig og bæredygtig implementering på globalt plan, siger Tim Fischer, direktør for Rambølls globale vindforretning.

Miljømæssig due diligence og EUs Taksonomi. Kurset afholdes den 19. marts 2024.

- Som uafhængig rådgivningsvirksomhed, der har arbejdet på 70 procent af alle havvindprojekter i verden uden for Kina, vil vi bidrage med dyb viden om og forståelse af det globale marked for havvind, og vi vil være en stærk fortaler for bæredygtighed i hele værdikæden, siger han.

Med en årlig vækst på 25 procent er vind et af Rambølls bedst performende forretningsområder, og virksomheden forventer at beskæftige omkring 1.000 medarbejdere inden for området i 2025.

Ved slutningen af 2022 nåede havvind en global kapacitet på 64,3 GW. GWEC forventer, at der vil være installeret 680 GW vindkraft i 2027, hvoraf 130 GW vil være havvind.

Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) og IRENA er der behov for at installere en kapacitet på 2.000 GW havvind inden 2050 for at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader celcius og opnå en nettoudledning på 0 inden 2050.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne