Klima- og Planudvalget i Køge Kommune har den 4. april 2024 besluttet at igangsætte udarbejdelsen af en lokalplan for Gammel Netto p-plads på 5.200 kvm, der skal gøre det muligt at bygge boliger på grunden.

Som led i finansieringsmodellen for Køge Idrætspark har Køge Kommune solgt ejendommene "Trekantsgrunden" og "Gammel Netto p-plads" beliggende nord og øst for Køge Idrætspark.

Kommunen har nu besluttet at igangssætte udarbejdelsen af en lokalplan for Gammel Netto p-plads. Tidligere har Klima- og Planudvalget i september 2022 påbegyndt arbejdet med et lokalplan, der skal muliggøre byggeri på den anden af de to grunde, nemlig Trekantsgrunden.

Køberen af begge grunde er Birch Ejendomme, som ønsker at udvikle dem med boliger og undersøger desuden muligheden for at etablere serviceerhverv, mindre butikker eller et hostel på Gammel Netto p-plads.

Birch Ejendomme har i forbindelse med deres tilbud udarbejdet skitseprojekt Trekantsgrunden og Gammel Netto P-plads omfattende 3.050 kvm bolig og 950 kvm erhverv. Skitseprojektet viser en V-formet bebyggelse langs Nørre Boulevard og Ringvejen, som skærmer et sydvendt gårdrum mod støj fra Køge Idrætspark og omliggende veje. Bebyggelsen er skitseret i 4 etager ud mod Ringvejen og 2-3 etager mod Nørre Boulevard og Pedersvej. På den måde tilpasses bebyggelsen de varierende bygningshøjder i området, og der lukkes mest muligt sollys ind i gårdrummet.

I tilbudsprojektet foreslås boliger på 1.-3. sal, erhverv i stueetagen ud mod Ringvejen og parkering i stueetagen ud mod Nørre Boulevard. Der foreslås små boliger på ned til 50 kvm. Bebyggelsen foreslås udformet i tegl og med sadeltag i tråd med boligbebyggelser på Nørre Boulevard.


Køge: det store byggeboom frem til 2032

Afholdes 6. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Venue Køge Venue Køge , Ved Stadion 4, 1 , 4600 Køge


Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 …

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS