Byrådet har onsdag aften sagt ja til at igangsætte arbejdet med lokalplan og kommuneplantillæg for Kirkegaards Baghave - det hidtil største byudviklingsprojekt i Skanderborg Midtby.

Damgaard Ejendomme, Skg. A/S og Nordstern står i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter bag projektet Kirkegaards Baghave, som efter planen skal indeholde godt 16.300 kvm blandet bolig- og erhvervsbyggeri. Her til kommer knap 3.000 kvm, hvis man tæller det eksisterende byggeri med ud mod Adelgade.

Det kommende kvarter ligger i området mellem Adelgade/Ole Lund Kirkegaards Stræde/Sygehusvej og Bloms Butikker. Planen er at opføre omkring 200 boliger, mens 780 kvm er reserveret til kontor og butikker.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. januar 2023.

- Kirkegaards Baghave er et rigtigt spændende projekt, som kan være med til at løfte hele Skanderborg midtby. Jeg er glad for, at vi med knap 200 nye boliger skaber endnu bedre grundlæg for at drive attraktiv handel i bymidten med gode, velbesøgte butikker, siger borgmester Frands Fischer.

Projektmaterialet lægger op til, at der skal bygges i varierende højder fra 4-6 etager. Projektforslaget forudsætter nedrivning af 3.400 kvm eksisterende bygninger, men 2.200 kvm eksisterende bebyggelse mod Adelgade bevares.

Mellem bygningerne bliver der plads til både udemiljøer til de nye boliger og grønne passager gennem området, så det nye boligområde skaber byrum mellem Sundhedscenteret, Adelgade og Bloms Butikker.

Vejle: De store investeringer. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

44 af de i alt 133 parkeringspladser, som skal etableres i forbindelse med byggeriet bliver placeret i parkeringskælder. Mens yderligere 68 af de 133 parkeringspladser placeres i parkeringsdæk i stueniveau. Parkering på terræn mellem husene er derfor begrænset.

- Vi har undervejs i den politiske behandling haft fokus på, at projektet også skal give noget tilbage til byen og eksempelvis være et grønt løft til midtbyen. En af måderne at gøre det på er ved at etablere parkeringskælder. Jeg synes, det tegner til at kunne blive en levende og åben bydel med plads til både erhvervslokaler og grønne forbindelser, hvor folk færdes, og hvor omgivelserne inviterer til, at man tager ophold, siger Frands Fischer.

 


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS