Vejle får nu 111 nye boliger på havnen. PensionDanmark investerer 200 mio. kr. i byggeriet, der ventes at stå klar til indflytning i første halvår 2013. Investeringer i størrelsesordenen 1-2 mia. om året er i vente.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, ser frem til at få sat gang i udviklingen af det eftertragtede havneområde.
PensionDanmark investerer nu 200 mio. kr. i byggeriet af 111 nye boliger på Vejle Havn. Byggeriet bliver på samlet 11.000 kvm.

”Vi går målrettet efter høj kvalitet og god beliggenhed i vores ejendomsinvesteringer, så vi kan sikre et stabilt og godt afkast til medlemmerne. Det lever investeringen i Vejle fuldt ud op til,” siger direktør Søren Ulslev, PensionDanmark Ejendomme.

PensionDanmark købte grunden af Vejle Kommune i december 2010, og her lyder der optimistiske toner fra borgmesteren:

”Vi er meget glade for, at PensionDanmark nu er klar til at gå i gang med at bygge 111 boliger på Vejle Lystbådehavn. Med byggeriet er vi et skridt nærmere realiseringen af de meget visionære planer for lystbådehavnen,” siger Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Totalentreprenør på byggeriet i Vejle er E. Pihl og Søn. Byggeriet sættes i gang i december 2011, og de første beboere forventes at kunne flytte ind i første halvår 2013 med Dan-Ejendomme som administrator. Medlemmer af PensionDanmark har fortrinsret til boligerne.

I sidste uge Landets PensionDanmark har købt den 4.500 kvm. store retsbygning i Nykøbing Falster af Ejendomsselskabet Vestensborg Allé, som ejes af familien Nobel.

Retten i Nykøbing Falster er den femte retsbygning, som PensionDanmark køber inden for de seneste år. PensionDanmark ejer også retsbygningerne i Hillerød, Helsingør, Hjørring og Næstved.

Planer om milliardinvesteringer

PensionDanmark forventer at investere 1-2 mia. kr. om året i nye bolig-, erhvervs- og retailejendomme over de næste fem år – og tilsvarende beløb i infrastruktur og energianlæg.

Direktør Søren Ulslev, PensionDanmark Ejendomme erklærede for nyligt, at PensionDanmarks målsætning er at investere omkring 20 procent af formuen i inflationssikrede aktiver som ejendomme, infrastruktur og vedvarende energi som fx havmølleparker. Denne type investeringer sikrer, at købekraften af de fremtidige pensioner bevares.

11. Årlige udvikling og ejendom i Aarhus:
ByensEjendom
afholder den 20. september den 11. Årlige konference om Udvikling og ejendom i Aarhus. Konferencen giver overblik over udviklingen på ejendomsmarkedet og et unikt indblik i en række af de konkrete projekter, som er i støbeskeen i landets næststørste by, der lige nu et historisk boom i udviklingen.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder