Chancen for at Parken kan blive renoveret og udbygget er blevet større efter at Københavns Kommune i går har besluttet, at den såkaldte hjemfaldspligt kan udskydes til 2090. Nu kan Parken fortsææte på den Kommunejede grund frem til 2090. 

Ifølge den tidligere aftale om hjemfaldspligt, der gjaldt frem til i går, skulle selskabet bag Parken Parken Sport og Entertainment give grunden gratis tilbage til Københavns Kommune i 2060. Klausulen har gjort det svært at finde investorer til den tiltrangte renovering og modernisering af stadionfaciliteterne.

Ifølge Berlingske Tidende har en række store pensionskasser vist interesse for at investere, men blev skræmt væk af den forestående hjemfaldspligt. Skulle grunden tilbagekøbes fra Kommunen ville det anslået koste 1 milliard kr., hvad der gjorde moderniseringsprojektet urentabelt.

Forlængelsen af hjemfaldspligten forventes at gøre projektet mere attraktivt for investorerne. Og investeringer kan anslået løbe op på 2 milliarder kr. 

Ole Krohn, der er finanskommentator på TV 2 forventer et meget hurtigt udspil fra Parken Sport & Entertainment, hvor de vil komme ind i kampen med forslag og planer. Planerne kan allerede være undervejs, siger Ole Krohn.

I juli 2023 kunne Parken Sport & Entertainment meddele, at de sammen med Københavns Kommune og DBU ville nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der skulle se på den fremtidige udvikling af Parken og nærområdet omkring nationalstadionet med særligt fokus på området mellem Parken og Østerbro Stadion. Her ville et nyt hovedsæde til DBU være et tema, ligesom arbejdsgruppen skkulle undersøge mulighederne for en bæredygtig kapacitetsudvidelse af stadion.

 





 


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS