Forbrugsdata fra landets mange bygninger er for svære at få adgang til, hvilket betyder, at samfundet går glip af vigtige energibesparelser, lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne, EjendomDanmark, DFM og Energiforum Danmark.

Forbrugere, ejendomsadministratorer og installatører går glip af grønne gevinster ved at reducere energiforbruget i bygninger, fordi de ikke kan få adgang til forbrugsdata fra blandt andet vand og varme.

Sådan lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne, EjendomDanmark, DFM og Energiforum Danmark, som derfor har sendt en række anbefalinger til Energistyrelsen for at få tilstrækkelig adgang til forsyningsdata.

Miljømæssig due diligence og EUs Taksonomi. Kurset afholdes den 19. marts 2024.

- Det er uholdbart at holde forsyningsdata så tæt ind til kroppen, når vi står midt i en klimakrise, hvor det er tydeligt, at vi skal mindske vores klimaaftryk på kloden. Her er forsyningsdata en helt oplagt vej at gå, men det kræver, at blandt andre installatørerne nemt kan få adgang til de data, så de kan skabe de bedste løsninger og de mest effektive energibesparelser, siger Nicolai Siegumfeldt, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Ifølge en ny rapport kan en øget brug for forsyningsdata mindske Danmarks klimaaftryk med 15 procent.

Sådan får vi sat data fri:

Kilde: Rapporten “Frisættelse af forsyningsdata”, oktober 2023.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 3. juni 2025

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.