Agroskolen i Hammerum i Herning Kommune bliver i efteråret 2024 sat til salg i offentligt udbud.

Den markante ejendom på Hammerum Hovedgade 7 i Herning Kommune har været en væsentlig del af lokalsamfundet siden opførelsen i 1928, men nu begynder snart en ny æra på matriklen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af landbrugsskolen, som sælges i offentligt udbud og hvor lokalplanen fra 2023 muliggøre opførelse af rækkehuse omkring den oprindelige del af ejendommen.

Agroskolen i Hammerum fusionerede i 2018 med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og udvidede dermed skolens rækkevidde og kapacitet, der gjorde det muligt at tilbyde en bredere vifte af uddannelser og faciliteter til eleverne. Nu rykker Agroskolen endnu tættere på skolens øvrige uddannelser, hvor de rykker ind i splinternye lokaler i Herningsholms campusområde på Lillelundvej. Det er første gang i 37 år, at der bygges en ny landbrugsskole i Danmark.

Allan Andreasen Kortnum, direktør hos Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, siger: "Vi vil gerne være en skole, der er relevante for erhvervslivet i området og her spiller landbruget en central rolle. Derfor er tiden moden til at bygge fremtidens landbrugsskole, der giver optimale muligheder for landbruget i hele Midt- og Vestjylland. Skolen er designet til ikke kun at fremme landbrugsfaglige kompetencer, men også være en form for moderne forsamlingshus, der kan huse aktiviteter som fællesspisninger, foredrag og foreningsarrangementer. Samtidig bliver skolen en del af campusområdet, hvor skolens elever kan indgå i fællesskabet med elever fra de andre uddannelser."

"Det betyder samtidig et farvel til Agroskolen i Hammerum, som har været hjemsted siden landbrugsskolen blev grundlagt i 1928, og som har udviklet sig til et symbol på lokalsamfundets dedikation til landbrugsfaget. Nu venter en ny og spændende tid for både os og ejendommen. Vi glæder os til at følge med i udviklingen og hvad der sker med vores 'hjemmebane' gennem mange år."

Ideel placering til boliger

De seneste mange år har Herning oplevet vækst i indbyggertallet og i antallet af arbejdspladser. Denne udvikling forventes, ifølge kommunens egen prognose, at fortsætte frem mod 2033. Derfor er der også øget behov for boliger i Herning og ikke mindst de rette boliger tilpasset målgrupperne, fortæller Terkel Præst Berthelsen, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning:

"Herning har i en lang årrække fokuseret på at være en attraktiv kommune for erhvervslivet for at tiltrække yderligere arbejdskraft, og det smitter selvfølgelig også af på boligsituationen i byen. Vi har over de senere år været med til at formidle rækkehuse og lejligheder både som ejerboliger, men også som lejeboliger og investeringsejendom, og det er vores klare opfattelse, at den demografiske udvikling i Herning gør, at et område som Agroskolen vil være attraktiv at udvikle til både lejligheder, såvel som 1 plans rækkehuse."

Michael Fanø, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, supplerer: "Ejendommen er lokalplanlagt til boliger og er placeret i et attraktivt område i Hammerum, tæt på naturen, indkøb og skole, og på få minutter har du adgang til motorvejsnetværket, så derfor vil man kunne udvikle boliger, som vil tiltale alle tænkelige målgrupper. Lokalplanen rummer teoretiske 17.805 byggerets kvm, som kan udnyttes enten ved at opføre en ny bygningsmasse, eller en kombination af nybyg og renovering af eksisterende ejendomme."

Erfaring med offentligt udbud

Det er ikke første gang, at EDC Poul Erik Bech har en skole til salg i offentligt udbud. Det er et område, som den landsdækkende ejendomsmæglerkæde har stor erfaring med. Det fortæller Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, der skal bistå med salget af landbrugsskoleejendommen:

"Tidligere har vi solgt Hammerum Skole i offentligt udbud. I dag er den tidligere folkeskole omdannet til et seniorbofællesskab med 24 lejligheder og 20 rækkehuse, som EDC Poul Erik Bech efter opførelse solgte til en dansk investor. Skoler byder ofte på mange spændende kvm, hvor tidligere aula, idrætssale eller evt. kontorer/klasselokaler mv. kan bruges som gode fællesarealer til boliger eller kontorformål på sigt. Dette ser mange udviklere som en attraktive måde at stifte sekundære arealer til en fællesskabsformål, uden at betale fuld pris for nybyg."

"Vi kender alle processerne i forbindelse med udbud og salg af ejendomme til omdannelse, og har et godt indblik i, hvilke udviklere og investorer som kan have interesse i at købe en skole og omdanne til et moderne boligområde. Vi glæder os til at bistå Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier med salget af deres markante ejendom. Hvad det præcis ender med, vil vi ikke blande os i, men vi står til rådighed overfor potentielle købere, som ønsker at vide mere om ejendommen, området eller den demografiske udvikling i Herning og omegn ift. boligtyper, rumfordeling eller anden relevant information," siger Tonny Broberg.

 


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 11. marts 2025

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS