Eilersminde med 120 nye plejehjemsboliger har slået dørene op i Tingbjerg.

Gennem de seneste måneder er 120 nye boliger blevet gjort til hjem for ældre borgere i hovedstadsområdet.

”Jeg er meget glad og stolt over, at vi har indviet endnu et nyt plejehjem i København med moderne rammer. Her er blandt andet eget produktionskøkken, dagligvarebutik i stueetagen og tagterrasse med udsigt over byen. Plejehjemmet taler ind i transformationen af Tingbjerg fra udsat boligområde til velfungerende bydel. Tingbjerg er et eksempel på, at byområder kan ændres radikalt, når kommunen, boligselskaberne, borgerne og den private sektor arbejder sammen,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) og tilføjer:

”Det haster med at bygge nye plejehjem i København, for vi skal bygge to om året for blot at følge med efterspørgslen de kommende år. Jeg vil gerne takke SAB for samarbejdet om byggeriet og ikke mindst beboerne på Eilersminde, som har været inddraget i processen.”

Byggeri med bump på vejen

Blandt talerne ved indvielsen var også John B. Sørensen, formand for SAB. Han hæfter sig ved den særlige indsats, det har krævet for, at alle kan samles til fejring af åbningen. Byggeriet har nemlig mødt store bump på vejen, bl.a. i form af en entreprenørkonkurs undervejs.

Åbningen blev fejret på behørig vis med lækker mad og drikke til beboere, pårørende og personale.

”Jeg vil gerne takke Sundheds- og Omsorgsforvaltningen for samarbejdet om at få skabt et værdigt hjem for 120 borgere, som ikke kan klare sig i eget hjem. Også tak til KAB, Innovater, Wissenberg og Tingbjerg Bydelsforening for samarbejdet om at nå hertil. Tillykke til os alle med et virkelig dejligt byggeri med gode rammer for beboere og medarbejdere,” sagde John B. Sørensen.

Eilersminde er et kommunalt plejehjem med 16 et-rumsboliger, 102 to-rumsboliger og 2 parboliger fordelt på 4 etager. Der er desuden fælles multisale, orangeri og en tagterrasse med en smuk udsigt over byen, samt en dagligvarebutik og kulturhus lige om hjørnet.

Plejehjemmet er opkaldt efter arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen, som var med til at tegne Tingbjerg.


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 19. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.